Övünç Demir'den Abdülhamit çikisi

CHP'li Baskan'dan koltugu devralan AK Partili Adnan Yasar Görmez'in odasina dev Abdülhamit portresi astirmasi tartisma konusu olurken, CHP'li Belediye Baskan Aday Adayi Övünç Demir'den konuya farkli bir yaklasim geldi. Demir'in odasinda da Abdülhamit portesi asili TORBALI, geçtigimiz haftayi Torbali Belediye Baskani Adnan Yasar Görmez'in makam odasina astirdigi dev Sultan Abdülhamit portresinin Oda TV tarafindan elestirel [&hellip]

Övünç Demir'den Abdülhamit çikisi

CHP’li Baskan’dan koltugu devralan AK Partili Adnan Yasar Görmez’in odasina dev Abdülhamit portresi astirmasi tartisma konusu olurken, CHP’li Belediye Baskan Aday Adayi Övünç Demir’den konuya farkli bir yaklasim geldi. Demir’in odasinda da Abdülhamit portesi asili

TORBALI, geçtigimiz haftayi Torbali Belediye Baskani Adnan Yasar Görmez’in makam odasina astirdigi dev Sultan Abdülhamit portresinin Oda TV tarafindan elestirel bir dille haber yapilmasi ile dogan tartismalarla geçirdi. Baskan Adnan Yasar Görmez, Torbali’nin kurucusu olan Abdülhamit’in portesinin odasina asili olmasinin olagan bir durum oldugunu savunurken, eksi Belediye Baskani Ismail Uygur da, bu durumu elestirdi. Tartismaya CHP’li Belediye Baskan AdayAdayi Övünç Demir farkli bir sekildedahil oldu. Demir’in kendi ofisinde de Abdülhamitfotografinin asili olmasidikkat çekti.

 DEMIR: ECDADAMIZI BILIRIZ

Geçtigimiz hafta Torbali’nin kurucusu ve ilçede sayisin eseri olan Sultan Abdülhamit yüzyil sonra tartisma konusu oldu. Belediye Baskani Adnan Yasar Görmez’in odasinda dev portre ulusal basini ikiye bölü. Oda TV haberi provokatif bir dille yayinlayip durumu elestirirken, ilçedeki birçok kisidefacebooktan tartismaya dahil olup, ilçenin kurucusuna sahip çikti. Bu isimlerden biri de CHP’li Belediye Baskan Aday Adayi Övünç Demir oldu. Abdülhamit ile Atatürk’ün kiyaslanmasinin yanlis olduguna dikkat çeken Demir, “Bizler de ecdadimizi iyi biliyor, taniyoruz. Osmanlinin torunlariyiz lakin Cumhuriyet çocuklariyiz. Torbali’nin kurucusu II. Abdülhamit basimizin ucundadir. Ulkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün ise basimizin üzerinde yeri vardir” dedi.

UYGUR’DAN ABDULHAMIT YORUMU

Tartismaya geçtigimiz hafta CHP’li Eski Belediye Baskani Ismail Uygur da dahil olmustu. i Eski Torbali Belediye Baskani ve CHP Ilçe Baskani Ismail Uygur, kendi döneminde, Abdülhamit tablosunun bulundugu alanda Torbali’nin uydu fotograflarinin oldugunu kaydederek “Bir çalisma yapacagimiz zaman bu fotograflar üzerinden degerlendirme yapardik. Simdiki baskan da Abdülhamit’e bakip çalisma yapacak herhalde” dedi. Torbali’da Abdülhamit’in bazi eserlerinin bulundugunu dile getiren Uygur, “Örnegin eski askerlik subesi olarak kullanilan bina, yikinti durumundaydi. Orayi restore ettirdik ve kent arsivi olarak kullanima soktuk. Yine Abdülhamit’in yaptirdigi camileri ayaga kaldirdik. Ilçede birkaç eseri daha var. Onlari da fotografini asanlar ayaga kaldirsin” diye konustu.