Padisah II. Abdülhamit Ayrancilar'da yasayacak

Gündemden düsmeyen II. Abdülhamit Han'in ismi Ayrancilar'in en büyük camisine verildi. 2 milyon liraya mal olan 1200 kisilik cami, Ege Koop'un yani basinda ibadete açildi. SON haftalarda Torbali Belediye Baskani Adnan Yasar Görmez'in makam odasina II. Abdülhamit Han'in dev fotografini asmasi gündeme otururken, Ayrancilar Ege Koop'ta bulunan cami cemaatinden de ilginç bir çikis geldi. 2005 [&hellip]

Padisah II. Abdülhamit Ayrancilar'da yasayacak

Gündemden düsmeyen II. Abdülhamit Han’in ismi Ayrancilar’in en büyük camisine verildi. 2 milyon liraya mal olan 1200 kisilik cami, Ege Koop’un yani basinda ibadete açildi.

SON haftalarda Torbali Belediye Baskani Adnan Yasar Görmez’in makam odasina II. Abdülhamit Han’in dev fotografini asmasi gündeme otururken, Ayrancilar Ege Koop’ta bulunan cami cemaatinden de ilginç bir çikis geldi. 2005 yilinda yapimi için çalismalara baslanan ve geçtigimiz aylarda tamamlanan cami resmen ibadete açildi. Ilk olarak Nafia Sagir olarak belirlenen cami ismi daha sonra II. Abdülhamit Cami olarak degistirildi. Torbali’ya birçok yatirim yapan Osmanli Imparatorlugu’nun en önemli padisahlarindan olan II Abdülhamit Han’in ilçede ismi neredeyse hiç yasatilmiyor. Ismi bugüne kadar sadece bir caddeye verilen padisahin imsi, bundan böyle Ayrancilar Ege Koop’taki camiyle de yasayacak.

 2 MILYON LIRAYA MAL OLDU

2005 yilinda Ege Koop’un hemen yani basinda 5 bin metrekarelik hazine arazisini alan cami cemaati, buraya cami yaptirmak için kollari sivadi. Uzun süre boyunca yardim toplayan cemaat, gerekli para ve malzemeleri bulduktan sonra 3 yil önce çalismalara basladi. Zemini 450 metrekareye oturtulan cami, 3 katli olarak planlandi. Toplamda 1000 metrekarelik kapali alana sahip olan caminin, sadirvani ve tuvaletleri de bahçeye insa edildi. Hayirseverlerin büyük katkisi ile hizla yükselen cami tam 3 yilda tamamlanip ibadete açildi. Tam 1200 kisinin ayni anda namaz kilabildigi cami Ayrancilar’in da en büyük camisi olma özelligine sahip. Toplam 2 milyon liraya mal olan caminin zemin kati Kur’an Kursu ve sohbet olarak killaniliyor. Alan, özellikle Cuma ve bayram namazlarinda da ibadete açiliyor.

‘YAD ETTIK’

Ayrancilar ve Torbali’daki is adamlarinin yani sira Kemalpasa, Menderes ve Izmir merkezdeki hayirseverlerden de destek alan dernek yetkilileri, kisa sürede tamamlanan camiye de Osmanli Imparatorlugu’nun son dönemlerinde tahta oturan II. Abdülhamit Han’in ismini verdi. Cami için ilk olarak Nafia Sagir ismini belirlediklerini daha sonra dönemin Ilçe Müftüsü Mehmet Akpinar’in önerisiyle II. Abdülhamit’te karar kildiklarini ifade eden II. Abdülhamit Cami Yaptirma ve Yasatma Dernegi Yönetim Kurulu Uyesi Idris Cesur: “Camimizi tamamlayip ibadete açmak için birçok arkadasimizla gece gündüz çalistik. Çalmadik kapi birakmadik. Basta Ayrancilarli müteahhit arkadaslar olmak üzere, yardim yapan ve dualarini esirgemeyen herkesten Allah razi olsun. II. Abdülhamit Han, bu topraklara büyük emegi geçmis birisi. Bizde camimize adini vererek kendisini yad etmek istedik” dedi.GÖKHAN YALKALK