Pamuk ekimi başladı

Torbalı'da en fazla ekim alanına sahip olan ürünlerin başında gelen ve çiftçinin beyaz altın olarak nitelendirdiği pamuk ekimi başladı. Geçtiğimiz yıl 50 bin dekarlık alana ekilen pamuğun bu seneki ekim alanında artış yaşandı

Pamuk ekimi başladı

Torbalı’nın istihdam ve ihracatta lokomotif sektörleri tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin ana hammaddesi pamuğun fiyatları, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de geçen yıl baş döndüren bir trafik izledi. Her gün değişen pamuk fiyatları yüzünden zorlu bir sezon geçiren tekstil ve konfeksiyon ihracatçıları bu alanda geçen yıl beklenilen rakamların üzerine çıkamadı. Özelliklede desteklerin artması ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yerli üretimi teşvik edici uygulamaları sonucunda son iki yıldır pamuğa dönüş yapan Torbalılı çiftçiler, beyaz altının ekimine büyük umutlarla başladı.
EKİM ALANI ARTMAYA DEVAM EDİYOR
Torbalı Ziraat Odası verilerine göre 2018 yılında 42 bin 563 dekarlık alana ekilen ve üreticisini bıraktığı kar oranıyla sevindiren pamuk için 364 üreticiye toplamda 14 milyon liralık prim ödemesi yapıldı. Geçtiğimiz yıl ise 8 bin dekar artış gösteren pamuk 50 bin dekarlık alana ekildi. Ekim alanı giderek artan pamuk için bu yılın ekimi geçtiğimiz günlerde başladı. Torbalı Ziraat Odası Yılmaz Girgin, ilçedeki pamuk üretimiyle ilgi olarak “Torbalı’da son yıllarda pamukta ekim alanımız giderek artıyor. Çiftçimiz bu yılın ilk pamuk ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gibi pamuk fidelerinin her aşamasını takip ederek sorunsuz bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.