Parti ayrımı yapmaksızın Torbalı'nın sesi olacağım

Ayrancılar'da özel bir hastanesi olan CHP'li Ali Yiğit artık milletvekili. Çiçeği burnunda vekil, TBMM'de Torbalı'nın da sesi olacağını söyledi. ÖN seçim döneminde Torbalı'da en fazla oy alan isimlerden olan CHP'li Ali Yiğit, 7 Haziran'da TBMM'ye girmeyi başardı. CHP'nin Torbalı dahil İzmir'de 28 ilçede birinci çıktığı seçimi gazetemize değerlendiren Ali Yiğit, kendisine destek veren Torbalılılara teşekkür [&hellip]

Parti ayrımı yapmaksızın Torbalı'nın sesi olacağım

Ayrancılar’da özel bir hastanesi olan CHP’li Ali Yiğit artık milletvekili. Çiçeği burnunda vekil, TBMM’de Torbalı’nın da sesi olacağını söyledi.

ÖN seçim döneminde Torbalı’da en fazla oy alan isimlerden olan CHP’li Ali Yiğit, 7 Haziran’da TBMM’ye girmeyi başardı. CHP’nin Torbalı dahil İzmir’de 28 ilçede birinci çıktığı seçimi gazetemize değerlendiren Ali Yiğit, kendisine destek veren Torbalılılara teşekkür etti. Meclis’te Torbalı’nın da sesi olacağını söyleyen Yiğit, kurulması gündemde olan koalisyon hükümetine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

ÇOK FAZLA OYUMUZ HDP’YE GİTTİ

7 Haziran genel seçimini değerlendiren Ali Yiğit, ülke genelinde beklediklerinden az oy aldıklarını söyledi. Yiğit, “Beklediğimiz oyun daha altında bir oran aldık. Daha çok bekliyorduk. Ülkenin AK Parti’den kurtulması için bizi destekleyenlerin bir bölümü HDP’ye oy verdi. Tabi, ucu biraz kaçınca fazla oldu. HDP’nin barajı geçmesi bir dönemin sona ermesi bakımından iyi oldu. Asıl sıkıntı dozun fazla kaçması. Çok fazla oyumuz HDP’ye gitti. Bunlar emanet oydur. İzmir’de beklediğimiz vekil sayısını çıkaramadık. Aslında bakarsanız seçim sonucuna çok da sevinemedik” dedi.

İKİ ARADA BİR DEREDE KALDIK

Hükümet kurulması sürecinde CHP’ye önemli sorumluluklar düştüğünü söyleyen Yiğit, “Sonuçta ülke bir hükümet bekliyor. İlçeleri dolaşırken edindiğimiz izlenime göre örgütümüz AK Parti ile ortaklığı istemiyor. Çünkü, ülkeyi karanlığa soktular. Hukuku askıya aldılar. Örgütlerimiz, ‘Bunlarla beraber olamazsınız’ diyor. Hesaplar sorulmadan iktidar doğru olmaz. Sıkıntılı bir dönem. MHP ilk günden köprüleri yaktı. İki arada bir derede kaldık. Başta genel başkanımız olmak üzere partimizin yetkili organları bu konuyu görüşüyor. En kısa zamanda bu ülkeye yakışır bir hükümet kurulur. Hukukun üstünlüğü en kısa zamanda tekrar sağlanmalı. İnsan hakları tanınmalı. Seçim bildirgemizi hayata geçirmek istiyoruz. Seçim bildirgemize sadık kalabileceğimiz koalisyonları düşünmeliyiz” dedi. HABER MERKEZİ

 TORBALI’NIN DA VEKİLİYİM

CHP’nin Torbalı’da birinci parti çıkmasının sevindirici olduğunu söyleyen çiçeği burnunda vekil, Ayrancılar’da özel bir hastanesi olmasından dolayı bu bölgenin sorunlarına oldukça vakıf. TBMM’de Torbalı’nın da sesi olacağını söyleyen Yiğit, “Torbalı gelişmekte olan bir ilçe. Yatırımlardan gereken desteği alması için çabalayacağız. Ödediği vergiye rağmen, layık olduğu konumda olmadığını biliyoruz. Her türlü katkıyı sağlayacağız. İlçedeki kurumlarla ilişkilerimiz sürecek. İlçenin isteklerinin ve sorunlarının takipçisi olacağız. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Torbalı’nın sesi olacağım” dedi.