Partiler tek yürek

10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da yaşanan bombalı saldırı sonucu 95 kişi yaşamını yitirdi. Yurt genelinde 3 gün yas ilan edilirken, yaşanan terör olayı sonrası tüm Türkiye birbirine kenetlendi. Yurt genelinde teröre tepki yağmaya devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi parti yaşanan olayı lanetledi. Torbalı'da da yaşanan olayın ardından protesto için yürüyüş ve [&hellip]

Partiler tek yürek

10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yaşanan bombalı saldırı sonucu 95 kişi yaşamını yitirdi. Yurt genelinde 3 gün yas ilan edilirken, yaşanan terör olayı sonrası tüm Türkiye birbirine kenetlendi. Yurt genelinde teröre tepki yağmaya devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi parti yaşanan olayı lanetledi. Torbalı’da da yaşanan olayın ardından protesto için yürüyüş ve basın açıklamaları düzenlendi. Siyasi partiler de olayının ardından teröre karşı tek ses oldular. AK Parti, CHP, MHP ve HDP İlçe Başkanları gazetemize yaptıkları açıklamada terörü lanetlediler. Parti başkanları, siyasi görüş gözetmeksizin tüm partilerin bir araya gelip kanayan bu yarayı durdurmak için mücadele etmesi gerektiği paydasında buluştu.

AKBIYIK: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Saldırıdan dolayı duyduğu üzüntüyü gazetemiz aracılığı ile paylaşan AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık “Terör kötü yüzünü bir kez daha gösterdi. Türkiye’yi bölmek için yapılan bu saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Ankara’da yapılan bombalı saldırı sonucunda 95 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepimizin acısı çok büyük. Allah kimsenin başına böyle acılar vermesin. Bu tür acıların yaşanmasını kimse istemez. Ölen herkese baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bunu yapan gruplar kısa sürede tespit edilip, kamuoyuna açıklanacaktır. Gün birlik olma günüdür” şeklinde konuştu.

UYGUR: 10 EKİM, KARA BİR LEKE OLACAK

Ankara’daki patlamayla ilgili olarak yaptığı açıklamada terörün sona erdirilebilmesi için tüm siyasi partilerin ortak bir çalışma yapması gerektiğini dile getiren CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur “Ankara’daki saldırı bizi derinden yaraladı. Terör ile ilgili olarak devletin atacağı adımları bekliyoruz.

Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Biz huzur içinde yaşayabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Dayatmayı terör noktasına taşımak hangi vicdanın kabul edeceği bir şeydir. Teröre karşı onurlu ve dik bir duruş sergilemeliyiz. 190 Ekim Türkiye tarihine yazılan kara bir lekedir’ dedi.

MUTLU: AYRIŞTIRMAK KOLAY, BİRLEŞTİRMEK ZORDUR

Terörün yıllardan beri ülkenin başının belası olduğunun altını çizen MHP Torbalı İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu “Terör kimlere hizmet ediyor, kimlere rant sağlıyor vatandaş artık görmeli. Terörün dili, dini, ırkı olmaz. Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda çok sayıda insan öldü. Yaşanan olay herkesi üzmüştür. Ben bu ülkede bir savaş olduğunu düşünmüyorum. Bir terör sorunu var, onunla müzakere olmaz, mücadele olur. Önce AKP’nin Türkiye sınırları içinde yaşayan herkesin bir millet olduğunu oturtmak lazım. Ayrıştırmaz kolay, ancak birleştirmek zordur. Hükümetten zoru başarıp, bu milleti birleştirmesini istiyoruz. MHP olarak biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

ARAS: KİNLE HAREKET ETMEMELİYİZ

Ankara’da yaşayan patlamada çok sayıda HDP’li vatandaşın hayatını kaybettiğini vurgulayan HDP İlçe Eş Başkanı İlyas Aras, “O saldırıdaki hedef demokratik toplumdu. Barıştı. Bizler olabildiğince sağduyulu olmalıyız. Vatandaşlarımızı kışkırtıcı söylemlerden kaçmamız gerekiyor. Savaşın, kaosun bu ülkeye faydası olmaz. Yitirdiğimiz canlar, barışı haykırdı. İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz, etmemeliyiz. Alanlarda şiddet, şiddeti doğurmasın diyeceğiz. Yiten canlarımız için nasıl üzüldüysek en az onlar kadar da ölen asker ve polislerimiz için üzülüyoruz. Demokratik olarak mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bu ülkeye barış er ya da geç gelecek. Yitirdiklerimizin vasiyetidir bu.” diye belirtti.