Partimizde bas ayri bir yere, ayaklar ayri bir yere gidiyor

CHP’li Meclis Uyesi Eyüp Ayata, meclise çagirilmasindan hemen sonra partisini yaylim atesine tuttu: Partimizde bas ayri bir yere gidiyor, ayaklar ayri bir yere. Parti içerisinde hep muhalif bir söylem var HAKKI olan meclise çagrilmamasiyla gündeme gelen ve verdigi çetin mücadeleler sonucunda Torbali Belediye Meclisi’ne çagirilan CHP Meclis Uyesi Eyüp Ayata, çok tartisilacak açiklamalarda bulundu. Vefat [&hellip]

Partimizde bas ayri bir yere, ayaklar ayri bir yere gidiyor

CHP’li Meclis Uyesi Eyüp Ayata, meclise çagirilmasindan hemen sonra partisini yaylim atesine tuttu: Partimizde bas ayri bir yere gidiyor, ayaklar ayri bir yere. Parti içerisinde hep muhalif bir söylem var

HAKKI olan meclise çagrilmamasiyla gündeme gelen ve verdigi çetin mücadeleler sonucunda Torbali Belediye Meclisi’ne çagirilan CHP Meclis Uyesi Eyüp Ayata, çok tartisilacak açiklamalarda bulundu. Vefat eden Meclis Uyesi Kazim Çelimli’den bosalan koltuga geçen Ayata, geçtigimiz hafta yapilan ara meclis toplantisina katilarak yerini aldi. Mecliste yapacagi çalismalar hakkinda bilgi veren deneyimli siyasetçi, ayni zamanda CHP’nin muhalif kanadinda etkili bir rol oynuyor. Gazetemize çarpici açiklamalarda bulunan Ayata, hem Belediye Baskani Ismail Uygur’u ve partisini elestirdi.

“GENÇLIK ZEHIR TACIRLERININ MASASI ”
CHP Meclis Uyesi Eyüp Ayata, geçtigimiz hafta yapilan ara meclis toplantisinda yerini aldi. Partisi tarafindan kanunen hakki olmasina ragmen meclise çagrilmayan ve akabinde Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu’na kadar bu isi götüren Ayata, ilk is olarak Ayrancilar semtinde gençligin sosyal ve kültürel çalismalarda yer almasi için çalismalar yapacagini söyledi. Ayrancilar gençliginin zehir tacirlerinin masasi durumuna geldigini belirten tecrübeli siyasetçi, “Ayrancilar’da gençlerimiz sosyal, kültürel ve spor etkinliklerinden uzaklar. Hal böyle olunca zehir tacirlerinin masasi durumuna geldiler.  Bu sorunlarin ortadan kalkmasi adina çalismalar yapacagiz. Ayrica belediye, Ayrancilar’da ‘Kültür Yolu’ yapiyor. Burada ülke tarihindeki önemli insanlarin isimleri ile heykelleri yer alacak. Ama ne Atatürk ne de onun silah arkadaslarindan kimsenin ismi yok. Ayrica Devrimci Lider Deniz Gezmis ve yoldaslari için ‘Uç Fidan Parki’ yapilmasini istiyoruz. Bunu ne olursa olsun yaptiracagiz” dedi.

FARUK AKPINAR’IN KARSISINA ADAY ÇIKARIRIZ”
AÇIKLAMASINDA son günlerin en çok tartisilan konusu olan belediye tabelasindaki T.C. ibaresinin kaldirilmasi meselesine de deginen Eyüp Ayata, konu hakkinda, “Bu çok üzücü bir hataydi. Bunun sorumlularinin acilen bulunup cezalandirilmalari gerekir” dedi. Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu ve Ismail Uygur’un Diyarbakir’a yaptiklari ziyarete de deginen Ayata, “Biz sosyalistler, devrimciler ezelden beridir baris isteyenleriz. Ancak CHP bu çözüm sürecinin mecliste ortak akilla çözüme kavusmasini isterken, AKP’nin tutumu ortami germistir. AKP Büyük Orta Dogu Projesi için böyle bir sürece girmistir ve bu ABD emperyalizminin bir baska oyunudur. Ama ne hikmetse Sayin Uygur ve Sayin Kocaoglu, kendi inisiyatiflerini kullanarak bu projeye destek için gitmislerdir. Partimizde bas ayri bir yere gidiyor, ayaklar ayri bir yere. Ayaklar, bastan ayri hareket ediyor.  Parti içerisinde hep muhalif bir söylem var. Bu durum, CHP’nin henüz tabanda partilesme sürecini tamamlayamadigini gösterir. CHP Ilçe Yönetimi de buna ses çikarmiyor, çikaramiyor. Eger bu durumlara ses çikaramiyorsa Faruk Akpinar istifa etmelidir. Yoksa biz güçlü bir aday çikartacagiz karsilarina. Bu isi alninin akiyla yapacak, bu ise gönül ve emek vermis çok partili arkadasimiz var. Koltuklar kimsenin babasindan miras kalmamistir” dedi.