Partiyi çakallara birakmayiz

ILÇE siyaseti son dönemde her ne kadar AK Parti ve CHP ekseninde dönse de MHP’de de kulislerde yeni ilçe baskan adaylari konusuluyor. Musa Serbest baskanligindaki teskilat için bugüne kadar adayligini açiklayan tek isim eski Ulkü Ocaklari Baskani Cumhur Eren. Son dönemde partide ön plana çikan isimler arasinda olan Ilçe Baskan Yardimcisi Mustafa Terzioglu, partide ilçe [&hellip]

Partiyi çakallara birakmayiz

ILÇE siyaseti son dönemde her ne kadar AK Parti ve CHP ekseninde dönse de MHP’de de kulislerde yeni ilçe baskan adaylari konusuluyor. Musa Serbest baskanligindaki teskilat için bugüne kadar adayligini açiklayan tek isim eski Ulkü Ocaklari Baskani Cumhur Eren. Son dönemde partide ön plana çikan isimler arasinda olan Ilçe Baskan Yardimcisi Mustafa Terzioglu, partide ilçe baskani sorunu olmadigini, Musa Serbest’in bu isi gayet basari ile sürdügünü söyledi. Serbest’e sahip çikan Terzioglu, “Bu kadar basarili bir ismin karsisinda aday olanlari iyi niyetli bulmuyorum. Zaten ismi geçenlerin kimlerle dirsek temasinda oldugunu hepimiz biliyoruz. Parti yönetmek çoluk çocuk isi degil. Partiyi çakallarla birakmayiz” dedi. Rahmet Alparslan Türkes’i de rahmet ile anan Terzioglu, Basbug’un Torbali ziyaretini de anlatti.

GUNDEMIMIZDE KONGRE YOK

TORBALI’NIN en eski MHP’lilerinden olan Mustafa Terzioglu 1970’li yilardan bu yana partide. 2002 yilindan bu yana da yönetim kurulu ve partinin çesitli organlarinda görev yapan Terzioglu, simdi Teskilattan Sorumlu Ilçe Baskan Yardimcisi olarak ön plana çikiyor. Terzioglu partinin ilçedeki en eski isimlerinden. Terzioglu mevcut Ilçe Baskani Musa Serbest kadar, eski ilçe baskani Behçet Çinar’dan da övgü ile söz ediyor. Terzioglu, “Ikisi de partiye çok önemli hizmetler verdi. Behçet Baskan zamaninda 2007 genel seçiminde 11 bin oy aldik Torbali’da bu ciddi bir rakam. 2009 yerel seçiminde Behçet Çinar istifa edip Ticaret Odasina aday oldugu zaman adayimiz Sezai Tamer de geri çekildi. O dönem bir talihsizlik yasadik. Musa Serbest, 10 yil ilçe baskanligi yapmis ve onun döneminde MHP en sasaali dönemini yasamistir. Iktidari görmüs bir ilçe baskanidir. Musa Serbest bence Torbali’da MHP’nin sembolüdür. Torbali siyasetinin de önemli bir ismidir. Serbest 2009’da yeniden ilçe baskani olarak seçimle geldi mi? Geldi. Biz de yaninda yer aldik. Su anda mevcut ilçe baskanimizdir. Bizim gündemimizde kongre yok”

OY NAMUSTUR, SATILMAZ

MHP’NIN Torbali siyasetinin dinamiklerinden oldugunu, 2009 yerel seçimlerinde yasadiklari oy kaybinin temelinde farkli durumlarin oldugunu söyleyen Mustafa Terzioglu, “MHP’liler CHP’ye oy verdi” tespiti ile ilgili de konustu, “Düsmaninim düsmani benim dostumdur politikasi uyguladi vatandas. AK Parti gelmesin de ne olursa olsun diyenler Ismail Uygur’a oy verdi. Ben de o zaman Meclis Uyesiydim. Bir MHP’linin CHP’ye oy vermesi tuhaf. MHP’li oyunu satmaz ama kimsenin yoluna ipotek koyamayiz. Herkesin bir hür iradesi var. Bana sorarsan ben hayatta CHP’ye oy vermem ama veren verdi. MHP’linin oyu namusudur. 2009 yerel seçiminde Zerrin Baskan bütün cesareti ile partimi Torbali’da temsil etti. Kadin basina yüregi ile partimi seçime soktu. Ama bir hezimet yasadik mi, yasadik. Istedigimiz oyu alamadik” dedi.

ADAY OLANLARIN HESABI FARKLI

MUSA Serbest’in son yillarda görev yapan en basarili ilçe baskani oldugunu savunan Terzioglu, muhalif olanlarla ilgili de sert konustu. Terzioglu, “Musa Serbest’in karsisinda aday olanlarin amaci partiyi ileri götürmek degil, tam tersi ilk yerel seçimde partiyi zayiflatmaktir. Bundan eminim çünkü aday olarak ismi geçenlere baktigimizda kimlerle dirsek temasinda oldugunu net olarak görebiliyoruz. Gerçek Ulkücü olan herkes Musa Serbest’in bu partiyi satmayacagini, sattirmayacagini, oyunu yükseltecegini çok iyi bilir. Böyle bir insanin karsisinda aday olan iyi niyetli degildir. Bir takim hesaplarla aday oluyorlar, amaçlari MHP çatisi MHP’yi zayiflatmak. Ama biz bu hesabi bozacagiz” seklinde konustu.

Torbali Küçük Moskova’ydi.  Çok zordu Ulkücü olmak

SIKI bir Ulkücü olan Mustafa Terzioglu, Torbali’da eskiden “MHP’liyim” demenin bile cesaret istedigini anlatarak, ilginç anilarindan birini aktardi. Terzioglu, “Seval Dügün Salonu vardi, Vakifbank’in yanindaydi. Selçuk eski MHP Ilçe Baskani Hikmet Kutlu’nun dügünü vardi 1978’de. O dügüne “Torbali Ulkücüleri” diye çelenk götürdüm, dügün bitti. Dügünü bastilar. Torbali o zaman küçük bir Moskova’ydi. MHP’liyim demek cesaret isterdi. Solun kalesiydi. Firinci Nedim’in oglu Mustafa Toptan var, okulda onu çök dövdüler MHP’li diye. Karsimizda o zaman Tamer Özel, Ismail Uygur, Hikmet Uygur, Ali Colay, Ruhi Kavsar Tepeköy’ün hizli solculariydi. Hatta 79’lu yillarda Hikmet Uygur Istanbul’da oldugu dönemde solculuk faaliyetlerinden cezaevine bile girdi. Torbali Küçük Moskova’ydi, ne günlere getirdik” dedi

Torbali’da Basbug’a kemik atildigi iddiasi dogru degil

ALPARSLAN Türkes’in 1978 yilinda Torbali’ya gerçeklestirdigi ve ilçede “Basbug’a kemik atildi” iddialari ile gündeme gelen ziyarette hazir bulunan isimlerden olan Terzioglu, günü söyle anlatti. “Rahmetli Basbug Torbali’ya geldiginde karsilayanlardan biri bendim. Rahmetlinin yanina daha sonra da çok gidip geldim. Torbali’da Türkes’e kemik atma cesaretini kimse gösteremez. Türkes geldi, Asmali Kahvenin önünde, Cevat Amca’nin kahvesinde oturdu. Konusma yapti. Kahvenin açilisini yapti ve gitti. Basbug çok ileri görüslü bir liderdi. Çok farkliydi” dedi.

Parti yönetmek çoluk çocuk isi degil!

SERBEST’IN aday olmamasi durumunda da partiyi bos birakmayacaklarini savunan Terzioglu, “Ilk kongrede adayimiz yeniden Musa Baskan ama kendisi aday olmazsa ben teskilat baskani olarak adayim. Bu partiyi çakallara birakmayiz. Bizler, bu partinin en zor dönemlerini de gördük, emek verdik, basarilarina sevindik. Bir hesabi olup da bizi zayiflatmak isteyenlerin amacina ulasmasina müsaade etmeyiz. MHP, Türkiye’nin ve Torbali’nin yapi taslarindandir. Memlekete faydali bir partidir. Bizler, misyonumuz ve sorumlulugumuzun bilincindeyiz. Parti yönetmek çoluk çocuk isi degil. Hiç kimse endiselenmesin, biz partinin basindayiz. CHP’nin bayragini sallayanlar bize Ulkücülük dersi vermesin” dedi.