Pazar fiyatlarında bir miktar ucuzlama görüldü

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan temel gıdada KDV indiriminin ardından kurulan Perşembe Pazarı'ndaki fiyatlarda düşüş görüldü. Fiyatlardaki düşüş vatandaşı sevindirmiş olsa da yeterli bulunmadı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan temel gıdada KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesinin ardından pazarda ürünlerin fiyatlarında ufak bir düşüş görüldü. Geçtiğimiz haftaya göre Pazar fiyatlarındaki 1-2 liralık düşüş vatandaşı sevindirse de yeterli [&hellip]

Pazar fiyatlarında bir miktar ucuzlama görüldü

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan temel gıdada KDV indiriminin ardından kurulan Perşembe Pazarı’ndaki fiyatlarda düşüş görüldü. Fiyatlardaki düşüş vatandaşı sevindirmiş olsa da yeterli bulunmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan temel gıdada KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesinin ardından pazarda ürünlerin fiyatlarında ufak bir düşüş görüldü. Geçtiğimiz haftaya göre Pazar fiyatlarındaki 1-2 liralık düşüş vatandaşı sevindirse de yeterli bulunmadı. Vatandaşlar KDV indiriminden ziyade stokçulara yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini ifade ettiler. Fiyatların hala çok yüksek olduğunu ifade eden vatandaşlar bundan birkaç ay önce pazar sepetlerini 200 liraya doldurduklarını ancak bugün 200 liraya en fazla birkaç parça sebze meyve alabildiklerini ifade ettiler.

“KURUŞLARA TEKABÜL EDİYOR”

Pahalılıktan yakınan vatandaşlar, “Durum gerçekten içler acısı, Pazar tezgâhlarının yanına yaklaşmak neredeyse imkânsız. Cumhurbaşkanı KDV’de indirim açıkladı ama 7 puanlık indirim Pazar fiyatlarında kuruşlara tekabül ediyor. Temel sorunun stokçuluk olduğunu düşünüyoruz. Torbalılı üretici kışlık sebze meyvenin kendisinden ucuza alındığını söylüyor. Pazarcı esnafı ise halde alış fiyatlarının yüksekliğinden dert yanıyor. Bu ürünler tarladan çıktıktan sonra tezgâha gelene kadar fiyatın ı birkaç kere katlıyor. Bu aradaki duruma müdahale edilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandılar.

“GELECEĞİMİZİ KESTİREMİYORUZ”

Ötre yandan KDV indiriminin marketlerdeki fiyatlara neredeyse hiç yansımadığını ifade eden vatandaşlar, “Marketler KDV indiriminden önce fiyatlarına zam yapıp ürünleri raflardan kaldırdılar. KDV indiriminden sonra da indirimi uygulayıp eski fiyatından daha pahalıya satmaya devam ettiler. Cumhurbaşkanı bu durumun denetlenerek önüne geçileceğini söylemişti ama görünen o ki başarılı olunamamış. Her şey gözlerimizin önünde olup bitiyor ama ne oluyor diyemiyoruz. Gerçekten çok kötü bir süreçten geçiyoruz ve geleceğimizin ne olduğunu kestiremiyoruz.” şeklinde konuştular.