Pazarda tansiyon düşmüyor

Torbalı'da kurulan semt pazarlarında hayat pahalılığı devam ediyor. Vatandaşlar pazar fiyatlarıyla market fiyatlarının neredeyse aynı olmasından şikâyet ederken pazarcı esnafı da halden alış fiyatlarının her hafta daha da arttığını ifade ettiler

Pazarda tansiyon düşmüyor

Ülkenin ve ilçenin uzun süredir en önemli gündemlerinden birisi olan hayat pahalılığı ilçede kurulan semt pazarlarında da kendini göstermeye devam ediyor. Marketlerde satılan sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliğinden yakınan Torbalılılar, belki daha ucuza ürün bulurum diye ilçedeki semt pazarlarına akın etse de ne yazık ki umduklarını bulamıyorlar. Dün Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulan semt pazarına giden vatandaşlar, fiyatların neredeyse market fiyatlarıyla aynı seviyede olmasından yakındılar. Yazlık sebze ve meyvelerin 50 liraya kadar yükseldiği semt pazarında kışlık sebze ve meyvelerin de 10 liranın da altında olmadığını ifade ederek duruma isyan ettiler.

BÖYLE GİDERSE PAZARCI ESANFI TEZGAH KURMAYACAK

Öte yandan vatandaşın isyanına pazarcı esnafının da isyanı eklendi. Pazarcı esnafı halde her hafta fiyatların arttığını ifade ederken bu durumu alıcıya yansıtmamak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ancak bu konuda başarılı olmadıklarını ifade ettiler. Pazarcı esnafı ürünlerin alış fiyatının düzenli bir biçimde artış göstermesinden kaynaklı olarak ürünlerin fiyatlarını yükseltmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Öte yandan akaryakıt zamlarının da nakliye maliyetini üç katına çıkardığını ifade eden pazarcı esnafı böyle devam etmesi durumunda tezgahlarını kurmaktan da vazgeçmek zorunda kalacaklarını ifade ettiler.