Prestij, 2 yilinda ögrenci sayisini 2 katina çikaracak
Özel egitim alaninda Torbali’da birçok ilke imza atan Özel Prestij Okulu, ikinci senesine de bomba gibi giriyor. Birçok yeniligi hayata geçirecek olan kurum, ögrenci sayisini da 2 katina çikarmayi hedefliyor. IKINCI yilina giren Prestij Okullarinda yeni dönem hazirliklari tüm hiziyla sürüyor. Torbali’da geçen yil faaliyetine baslayan Prestij Okullari basarili bir egitim ve ögretim yili geçirdi. [&hellip]
Özel egitim alaninda Torbali’da birçok ilke imza atan Özel Prestij Okulu, ikinci senesine de bomba gibi giriyor. Birçok yeniligi hayata geçirecek olan kurum, ögrenci sayisini da 2 katina çikarmayi hedefliyor.
IKINCI yilina giren Prestij Okullarinda yeni dönem hazirliklari tüm hiziyla sürüyor. Torbali’da geçen yil faaliyetine baslayan Prestij Okullari basarili bir egitim ve ögretim yili geçirdi. Önümüzdeki yil için hazirladiklari projelerden bahseden Prestij Okullari Kurucusu ve Müdürü Hasan Akçap, “Büyük umutlarla kurdugumuz okulumuz geçen yil yükselen bir basari grafigi izledi. Geçen yil 150 ögrenci ile egitim ve ögretime baslayan okulumuzun ögrenci sayisini ikiye katlama hedefimiz var. Geçen yila göre kayitlarimizda hizli bir artis var. Bu yil egitim ve ögretim programlarimizda ögrencilerimizi çok yönlü yetistirmeye yönelik dersler ve aktiviteler var” dedi.
INGILIZCE, ALMANCA VE RUSÇA EGITIMI
AYRANCILAR’DA açtigi anaokuluyla egitim camiasinda büyük ses getiren Hasan Akçap, geçtigimiz yil egitim ögretime açtigi Prestij Okullari’yla çitayi daha da yukari yükseltti. Izmir’in en prestijli okulu olma yolunda adim adim ilerleyen Prestij, 2013-2014 egitim ögretim yili içinde hazirliklarini büyük ölçüde tamamladi. Verdigi kaliteli egitim ile dikkat çeken Özel Prestij Okullari’nda, yabanci dil agirlikli bir program uygularken, yogun Ingilizce derslerinin yani sira Almanca ve Rusça dilleri de ögretiliyor. Ilkokul bölümünde oyunlu matematik programi kapsaminda mental aritmetik, zeka oyunlari ve matematiksel oyunlarin yer aldigi programlar yer alacak. Satranç, gitar, piyano, drama gibi dersler de programa yerlestirildi. Yeni çagin yeni egitim modelini takip etmek zorunda olduklarini ifade eden Hasan Akçap, amaçlarinin Torbali bölgesinde halkin hak ettigi bir egitim kalitesini sunmak oldugunu ifade etti.
HER SEY ÖGRENCILER IÇIN
2012-2013 egitim ögretim yilinda Yazibasi bölgesinde hizmete giren Özel Prestij Okulu, ilçenin ikinci özel okulu olma özelligine sahip. Doga ile iç içe, ulasim bakimindan ideal ve depreme dayanikli binalarda hizmet veren okul, 6 bin metrekare açik alan, 3 bin 500 metrekare kapali alan olmak üzere toplam 9 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulu. Okulda, 1100 metrekare kapali spor salonu, 400 metrekare kapali gösteri salonu, 140 metrekare kültür ve sanat galerisi, 80 metrekare fen laboratuvari, 60 metrekare bilgi teknolojileri dersligi,60 metrekare teknoloji ve tasarim dersligi, 60 metrekare müzik dersligi, sosyal bilimler derslikleri, sayisal bilimler derslikleri, yabanci dil dersligi, rehberlik servisi, anasiniflari, anasinifi oyun ve park alani, yemekhane, kantin ve misafirhane bulunuyor.
ÖGRENCIYI HER YÖNDEN GELISTIRIYOR
ILK yilinda Torbali genelinde ilk dört, Izmir genelinde ilk yirminin içine girmeye basaran Prestij, bir taraftan ögrencilerinin kültürel ve sanatsal yönlerini gelistirmeye yönelik piyano, gitar, resim, tasarim kurslarimiz devam ederken, diger taraftan sportif faaliyetler ve yabanci dil etkinliklerle ögrencilerin fiziksel ve ruhsal yönden gelisimlerini destekledi. Torbali’nin basari çizgisini üst seviyelere çikarma yolunda kararlilikla ilerleyen Prestij’de kayitlar devam ederken, Izmir’in dört bir yandan ögrenciler okula kayit olmak için geliyor.
ÖZEL OKULLAR ARTIYOR
SON yillarda özel okullara gösterilen ilgi ve bu ilgi ile artan okul sayisini degerlendiren Akçap: “Izmir genelinde ve Torbali ilçesinde özel okul öncesi kurumlarin artmasi, öze okullara egilimin artmasi oldukça olumlu bir gelisme. Egitim sektöründe rekabetin artmasi beraberinde kaliteyi getirecektir. Bu anlamda özel okul kurucularina ve yöneticilerine büyük sorumluluklar düsüyor. Egitim alaninda rekabetin tevazu, hosgörü ve olgunluk ekseninde yürütülmesi kaliteli bir egitim ortami saglayacaktir” diye konustu.