Proje yazarken hedef belirleyin
TORBALI Ticaret Odasi'nin kamu kurum ve kuruluslari, sivil toplum kuruluslari, STK'lar ve isadamlarinin hibe destek programlarindan yararlanmasi, proje hazirlama kapasitesini arttirmak ve gelecek dönem proje teklif çagrilarina hazirlikli olmasi amaciyla hazirladigi 4 günlük 'Proje Yazma Egitimleri' tüm hiziyla devam ediyor. Egitim programinin ikinci gününde Kosgeb Uzmani Levet Arslan, programa katilanlari bilgilendirdi. Dünyada artik proje bazli [&hellip]
TORBALI Ticaret Odasi’nin kamu kurum ve kuruluslari, sivil toplum kuruluslari, STK’lar ve isadamlarinin hibe destek programlarindan yararlanmasi, proje hazirlama kapasitesini arttirmak ve gelecek dönem proje teklif çagrilarina hazirlikli olmasi amaciyla hazirladigi 4 günlük “Proje Yazma Egitimleri” tüm hiziyla devam ediyor. Egitim programinin ikinci gününde Kosgeb Uzmani Levet Arslan, programa katilanlari bilgilendirdi. Dünyada artik proje bazli girisimlerin destek gördügünü belirten Arslan, proje hazirlarken mutlaka bir hedef konulmasi gerektigini belirtti.
YENI VE YARATICI OLUN
MALI Destek Programlari’na genis katilim saglanmasi ve olasi proje fikirlerinin saglikli yansitilabilmesi için verilen egitimlerde dün Levent Arslan kürsüye çikti. Ikinci günde de büyük ilgi gören egitime yaklasik 100 kisi katildi. Katilimcilara, Arge inovasyon ve Kobi Proje destegi konusunda egitim verildi. Desteklemeler hakkinda katilimcilari bilgilendiren Arslan, ardindan da ‘proje nasil yazilir’ egitimi verdi. Artik, dünyada proje bazli girisimlerin destek gördügünü ifade eden KOSGEB uzmani, destek programlarini bu konuda güçlendirip degistirdiklerini söyledi. Proje hazirlarken en önemli unsurun hedef oldugunu dile getiren Arslan: “Mutlaka bir hedefiniz olsun. Hedefinizi bastan koyun ve projeniz de bu hedef dogrultusunda yeni ve yaratici olsun. Bu sayede, rakiplerinizden önde olursunuz” dedi.
MUSTERININ IHTIYAÇLARINI BELIRLEYIN
PROJE yazmanin en kolay evre oldugunu ifade eden Levent Arslan: “Asil is, hazirlanan projeyi uygulamaya koymaktir. Projeyi yönetmek, yazmaktan daha zordur. Satilabilir projeler hazirlayin. Bunun içinde müsterinin ihtiyaçlarini belirleyin. Hedefiniz ölçülebilir ve sayisal olsun. Kaynak, egitim ve alt faaliyet çalismalarina büyük önem gösterin. Ama projelere kaba yaklasmayin. Tamamen profesyonel bir sekilde hazirlayin. Iyi bir arastirma yaparak, hedefinizi belirleyin. Plana uygun hareket ederseniz basarili olursunuz.” diye konustu.