Ramazan Ayı 83 yıldan daha değerli!

11 ayın sultanı olan Ramazan Ayı’na sadece 8 gün kaldı. İlçe Müftüsü Semih Keskin, Ramazan Ayı’nı tövbeler, dualarla geçirilmesi gerektiğini belirtti. RAMAZAN ayına girmemize çok kısa bir süre kaldı. 2015 Ramazan ayı ilk sahuru 17 Haziran gecesi kalkılacak.Huzur ve bereket ayı 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif için bekleyişler başladı. 30 günlük orucun ardından 16 Temmuz [&hellip]

Ramazan Ayı 83 yıldan daha değerli!

11 ayın sultanı olan Ramazan Ayı’na sadece 8 gün kaldı. İlçe Müftüsü Semih Keskin, Ramazan Ayı’nı tövbeler, dualarla geçirilmesi gerektiğini belirtti.

RAMAZAN ayına girmemize çok kısa bir süre kaldı. 2015 Ramazan ayı ilk sahuru 17 Haziran gecesi kalkılacak.Huzur ve bereket ayı 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif için bekleyişler başladı. 30 günlük orucun ardından 16 Temmuz tarihinde Ramazan bayramı kutlanacak. Ramazan Ayı’nın içinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha değerli olduğunu söyleyen Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin, “18 Haziran günü Ramazan Ayı başlıyor. 17 Haziran’ı 18 Haziran’a bağlayacak akşam ilk teravih namazını kılmış olacağız. Ramazan Ayı tüm İslam Alemi için çok şerefli ve değerli bir aydır. Bu aya değer veren şey, bu ay içerisinde bulunan ve 27. gecesinde kavuşacağımız Kadir Gecesi’dir. İçerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlı bir aydır Ramazan Ayı. Yani 83 yıllık ibadetin sevabını kazandıracak bir aydır. ” diye konuştu.

RAMAZAN AYINDA İNSAN MELEKLEŞİYOR!

Ramazan Ayı’nda ibadet eden insanların melekleştiğini belirten Keskin, bu ayda yapılacak en önemli ibadetlerden bir tanesinin Kuran’ı Kerim okumak, onu hatmetmek ve okunan mukabelelere iştirak etmek olduğunu kaydetti. Bu ayı ibadetle geçiren kişinin adeta melekleştiğini ifade eden Keskin: “Ramazan Ayı’na değer veren Müslümanlar, tuttukları oruçlarla yemeden içmeden kesiliyorlar. Günahlardan, haramlardan uzaklaşıyor, hatta sahurları ve birtakım ibadetleri ile uykularından da taviz veriyorlar. Ramazan Ayı’nda daha az uyuyorlar ve adeta melekleşiyorlar. Bunun yanında Allah’ı anıyor, günleri, akşamları, sahurları, tövbeler, dualarla geçiyor. Bu nedenle Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla Müslümanların sevinmesi gerekir. Bu ayın evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azad olmaktır. Sonunda da bir bayram vardır.” dedi.

ORUÇ TUTARAK NEFİSLERİMİZİ TERBİYE EDELİM

Torbalı İlçe Müftüsü Keskin, “Bu ayın kıymetini bilmemiz gerekir. Tutacağımız oruçları haramlardan, kötülüklerden uzaklaşarak, ibadet şuuru ile ifa etmemiz ve oruç ibadeti ile nefislerimizi terbiye etmeliyiz. Yaklaşmakta olan Ramazan Ayı’nın tüm insanlar ve İslam Alemi için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Öte yandan Torbalı Belediyesi de Ramazan Ayı için hazırlıklarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Ertuğrul Mahallesi Sadık İleri Bulvarı’nda, ilki geçtiğimiz yıl kurulan Ramazan Sokağı bu yılda yeniden oluşturulacak. Birbirinden farklı etkinliklere imza atacak olan belediye, binlerce kişiye de yemek verecek.

GÖKHAN YALKALK