Risk analizi yaptirmayana ceza kapida!

TTO, üyelerine yönelik bir egitim düzenledi. 1 Temmuz’dan itibaren risk analizi yaptirmayanlar büyük cezalarla karsi karsiya gelecek. TTO bu  konuda üyeleri için danisman görevlendirdi TORBALI Ticaret Odasi, seçimden sonra üyelerden gelen talepler dogrultusunda egitimlerine kaldigi yerden devam ediyor. Geçtigimiz 4 yillik dönem zarfinda gerçeklestirdigi egitimlerle üyelerini gelisen dünya ve degisen yasalar hakkinda bilgilendiren Torbali Ticaret [&hellip]

Risk analizi yaptirmayana ceza kapida!

TTO, üyelerine yönelik bir egitim düzenledi. 1 Temmuz’dan itibaren risk analizi yaptirmayanlar büyük cezalarla karsi karsiya gelecek. TTO bu  konuda üyeleri için danisman görevlendirdi

TORBALI Ticaret Odasi, seçimden sonra üyelerden gelen talepler dogrultusunda egitimlerine kaldigi yerden devam ediyor. Geçtigimiz 4 yillik dönem zarfinda gerçeklestirdigi egitimlerle üyelerini gelisen dünya ve degisen yasalar hakkinda bilgilendiren Torbali Ticaret Odasi, simdi de Is Sagligi ve Güvenligi Semineri düzenledi. 3 uzmanin katildigi seminerde, TTO üyelerine 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle yapilmasi gereken risk analizinin hazirlanmasi hakkinda bilgilendirme yapildi. Torbali Ticaret Odasi Baskani Abdulvahap Olgun, Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu çerçevesinde risk analizi yaptirmayan firmalarin agir para cezalariyla karsi karsiya kalabilecegini söyledi. Olgun, bir tane sigortali çalisani bulunan is yerinin dahi bu analizi yaptirmasinin zorunlu oldugunu belirtti. Öte yandan, pazartesi gününden itibaren TTO bünyesinde bir Is Sagligi ve Güvenligi uzmani görev yapmaya baslayacak.
TTO’DAN UYELERINE IS GUVENLIGI UZMANI HIZMETI
TORBALI Ticaret Odasi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen seminere katilim oldukça yogundu. ISGUDER Yönetim Kurulu Baskani Ozan Ergin, Is Güvenligi Uzmani Hulusi Karabil ve Isyeri Hekimi Tuncay Batur’un  konusmaci olarak katildigi seminerde TTO Meclis Baskani Behçet Çinar da hazir bulundu. Açilis konusmasini gerçeklestiren Yönetim Kurulu Baskani Abdulvahap Olgun, pazartesi gününden itibaren oda bünyesinde üyelere hizmet verecek bir is sagligi ve güvenligi uzmaninin göreve baslayacagini belirtti. Ellerinden geldigi kadar oda üyelerine hizmet etmeye çalistiklarini söyleyen Olgun, “Özellikle verdigimiz egitimlerle, üyelerimizi degisen yasalar konusunda bilgilendiriyoruz. 1 Temmuz’dan itibaren bir tane dahi sigortali çalisani bulunan is sahipleri, risk analizi yaptirmak zorunda. Bu zorunluluk kanunla birlikte getirildi. Eger bir apartmanda kapici dahi çalisiyorsa, o apartman yönetimi risk analizi yaptirmak zorunda. Hafta basinda mesaiye baslayacak olan uzmanimiz, risk analizlerini gerçeklestirecek”

“BANA BIRSEY OLMAZ DEMEYIN”
SEMINER, Ozan Ergin’in konusmasiyla devam etti. Bu konunun tüm is yerleri açisindan çok önemli oldugunu belirten Ergin, uyulmamasi halinde agir para cezalari bulundugunu söyledi. Herkesin yasalara uymak zorunda olduguna dikkati çeken Ergin, “Meseleye duyarli davranmayarak ‘nasil olsa bana bir sey olmaz’ diyenler, cezayi yediklerinde isin ciddiyetini anlayacaklardir. Ancak biz bunlarin olmasini istemiyoruz. Verdigimiz bu bilgiler sizler için çok önemli. Amacimiz, is yeri sahiplerinin yasalara uymasini saglayarak, cezali duruma düsmesini önlemektir” dedi. konustu.

CEZALAR AGIR!

YILBASINDA yürürlüge giren Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu ile her is yerinin is sagligi ve güvenligi egitimi ile is yeri risk analizine tabi tutuldugunu belirten Ozan Ergin, söz konusu uygulamalarin gerçeklestirilmesi için is güvenligi uzmanlariyla çalisilmasi gerektigini söyledi. Her is yerinin 1 Haziran 2013 tarihi itibari ile ilgili meslek odasina risk analizi ve is sagligi ve güvenligi egitimi için basvurmasi gerektigini kaydeden Ergin, “Yine kanun geregi her is yeri risk analizini 30 Haziran’a kadar yaptirmak zorunda. Imzalanan bu protokolün hemen ardindan olusturulan ekiplerle her is yerinin risk analizi yapilacak. Cezalar çok agir. Kanunlar Avrupa’yla uyumlu. Ancak çalisanlar yeni yapilan degisiklikler hakkinda bilgi sahibi degil” seklinde konustu.