Sahipsiz kalan çiftçi artik 'Degisim' istiyor

Ilk kez delege seçilen Özbey Mahallesi'nden Ahmet Suhan, Yilmaz Girgin'e destek verecegini açikladi. Suhan, yillardir sahipsiz birakilan çiftçinin artik degisim istedigini söyledi. SUBAT ayinda yapilacak olan Ziraat Odasi seçimleri öncesinde çalismalarini büyük bir titizlikle sürdüren Degisim Grup adayi Yilmaz Girgin, Özbey Mahallesi delegesi Ahmet Suhan'in da destegini arkasina aldi. Yilmaz Girgin, önceki gün Meclis Uyesi [&hellip]

Sahipsiz kalan çiftçi artik 'Degisim' istiyor

Ilk kez delege seçilen Özbey Mahallesi’nden Ahmet Suhan, Yilmaz Girgin’e destek verecegini açikladi. Suhan, yillardir sahipsiz birakilan çiftçinin artik degisim istedigini söyledi.

SUBAT ayinda yapilacak olan Ziraat Odasi seçimleri öncesinde çalismalarini büyük bir titizlikle sürdüren Degisim Grup adayi Yilmaz Girgin, Özbey Mahallesi delegesi Ahmet Suhan’in da destegini arkasina aldi. Yilmaz Girgin, önceki gün Meclis Uyesi adayi Mesut Atli ile birlikte Ahmet Suhan’i ziyaret etti. Özbey Mahallesi’nde ilk kez delege seçilen Suhan, degisimden yana oldugunu ve desteginin Yilmaz Girgin’e oldugunu söyledi. Ziraat Odasi’nda bugüne kadar hiçbir örgütlenmenin olmadigini ve çiftçiye yönelik bir çalisma yapilmadigini ifade eden Suhan: “Çiftçi sahipsiz birakildi. Bunun artik degismesi gerekiyor. Baskan adayimiz Yilmaz Girgin ve ekibi bunu gerçeklestirecek iradeye sahiptir” dedi.

 GERI SAYIM BASLADI

Nefesler tutuldu ve Torbali’nin en çok üyeye sahip odasinda geri sayim basladi. Türkiye’nin en önemli tarim kentinden biri olan Torbali’da bin üyesi bulunan Ziraat Odasi’nda seçim süreci büyük bir hizla devam ediyor. Delege seçimlerinin yapildigi odada artik baskanlik seçimi gerçeklestirilecek. Subat ayinda yapilacak olan seçimde, 60 mahalleden seçilen delegeler yeni baskan ve yönetim kurulu üyelerini seçecek. 27 yildir Ziraat Odasi baskanligini sürdüren Murat Uslu’yu devirmek isteyen ve “Ziraat’te degisim zamani” sloganiyla yola çikan Degisim Grup, ilk büyük zaferini delege seçimlerinde elde etti. 35’e yakin delege seçtirerek seçimlere büyük bir avantajla giren Baskan Adayi Yilmaz Girgin ve ekibi, buna ragmen çalismalarini büyük bir hizla sürdürüyor.

‘ODAMIZI AYAGA KALDIRACAK’

Her aksam delege ve çiftçilerle bir araya gelen Degisim Grup, projelerini ve hedeflerini anlatiyor. Delegelerin büyük bir kisminin destegini arkasina alan Yilmaz Girgin’e bir destek de Özbey Mahallesi’nin yeni delegesi Ahmet Suhan’dan geldi. 46 yasindaki Suhan, bugüne kadar Ziraat Odasi’nin hiçbir faydasini görmedigini belirterek: “Artik aktif bir oda istiyoruz. Çiftçiyi örgütleyecek bir baskan ve yönetim gerekli. Çiftçi yillardir sahipsiz birakildi. Sadece ÇKS ve aidat döneminde hatirlanmak istemiyoruz. Oda öncülügünde birçok çalisma yapilabilir. En küçük örnegi ilçede bir soguk hava deposunun olusturulmasi. Oda bünyesindeki bu depo ile çiftçi ürününü daha ucuza depolayabilecek ve istedigi zaman yüksek fiyata satabilecek. Bunun gibi çiftçiyi kalkindiracak projeleri hayata geçirecek bir yönetim istiyoruz. Herkes degisimden yana. Degisim Grup, odamizi ayaga kaldiracak ve daha faal hale getirecektir” diyerek destegini açik bir sekilde belirtti.

 

GÖKHAN YALKALK