Altınlar pazardan Allah korusun nazardan!

Altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle imitasyon bileziklere gün geçtikçe talep artıyor. Fiyatları 100 liradan başlayan bilezikleri özellikle düğün yapacaklar tercih ediyor Düğün sezonunun açılmasıyla evlenecek vatandaşlar altın takılara rağbet göstermeye başladı. Altın fiyatlarının yükselmesi de vatandaşları imitasyon bileziklere yönlendirdi. Torbalı'da da imitasyon bilezik satan takıcılarda ise gün geçtikçe hareketlilik artmaya başladı. Bir imitasyon bileziğin 100 ile [&hellip]

Altınlar pazardan Allah korusun nazardan!

Altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle imitasyon bileziklere gün geçtikçe talep artıyor. Fiyatları 100 liradan başlayan bilezikleri özellikle düğün yapacaklar tercih ediyor

Düğün sezonunun açılmasıyla evlenecek vatandaşlar altın takılara rağbet göstermeye başladı. Altın fiyatlarının yükselmesi de vatandaşları imitasyon bileziklere yönlendirdi. Torbalı’da da imitasyon bilezik satan takıcılarda ise gün geçtikçe hareketlilik artmaya başladı. Bir imitasyon bileziğin 100 ile 250 TL arasında değiştiğini söyleyen takıcılar, ürünlerin ise en düşük 50 TL’den en yüksek ise bin 500 TL’den alıcı bulduğunu söylüyor. Takı dükkanların yanında da pazarda tezgah açan takıcılar da imitasyon altın takı satıyor. Tepeköy’de kurulan Perşembe pazarında da vatandaşların imitasyon ürünlere ilgisi yoğun oluyor.

KALIN BİLEZİKLER TARİH OLACAK

Ürünlerinin birebir altın kaplama olduğunu ifade eden firma sahibi, “Altın fiyatlarından dolayı insanların alım gücünün düştüğü bu dönemde imitasyon altına yoğun bir talep oluştu. Artık ekonomik olarak altın takmak güçleşirken gençlerin birçoğu da altın takmayı sevmiyor. Buraya gelen gençler de hem ekonomik olarak daha uygun hem de günlük hayatta kullanabileceği bilezikleri seçiyor. O kalın kalın bilezik modası tarih olacak gibi. Şimdilerde daha ince bilezikler moda oldu. Ajda ve kibrit çöpü denilen bilezikler moda oldu. Bu bileziklerde 2-3 tane alıyorlar. Normalde tanesi 6 bin lira olan ince bilezikleri imitasyonu 50 liradan satılıyor” dedi.

İMİTASYONA TALEP ARTACAK

Kuyumcularda olan set, bilezik, yüzük gibi ürünlerin hepsinin ellerinde mevcut olduğunu belirten bir diğer kuyumcu ise; “Normalde kuyumcuda satılan bir bilezik 17 bin TL iken imitasyonu ise 100 ile 250 TL arasında değişiyor. Trabzon setimiz ise birebir kuyumcu ustalarımız tarafından yapılıyor. Bunun gerçek fiyatı 30 ile 35 bin TL civarı tutar iken imitasyon fiyatı 500 TL’den satılıyor. Düğün yapacak kişiler altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı 2 tane gerçek takı takarken yanına 5 veya 6 tanede imitasyon ürün takıyor. Bu talebin daha da artacağını düşünüyorum” dedi.