Sera köy: Kaplancik

Kaplancik Köyü halki arazilerinin büyük bölümünde organik seracilik yapiyor. Yaklasik olarak 90 dönüm arazide kurulu seralarda her türlü sebze yetistiriliyor DUNYA üzerinde organik tarim alanlarina duyulan ihtiyaç her geçen gün artarken, ülkemizde de bu alanda ciddî çalismalar yapiliyor. Torbali’daki üreticiler son yillarda büyük oranda organik tarima geçis yapiyor. Çiftçiler ürünlerini pazarlarda daha iyi fiyata satabilmek [&hellip]

Sera köy: Kaplancik

Kaplancik Köyü halki arazilerinin büyük bölümünde organik seracilik yapiyor. Yaklasik olarak 90 dönüm arazide kurulu seralarda her türlü sebze yetistiriliyor

DUNYA üzerinde organik tarim alanlarina duyulan ihtiyaç her geçen gün artarken, ülkemizde de bu alanda ciddî çalismalar yapiliyor. Torbali’daki üreticiler son yillarda büyük oranda organik tarima geçis yapiyor. Çiftçiler ürünlerini pazarlarda daha iyi fiyata satabilmek için organik tarimi tercih ediyor. Kaplancik Köyü halki arazilerinin büyük bölümünde organik seracilik yapiyor. Yaklasik olarak 90 dönüm arazide kurulu seralarda her türlü sebze yetistiriliyor. Köyün cografî konumu ve köy halkinin fazla topraginin olmayisi, köylüyü seraciliga yönlendirmis durumda.

200 AILE SERACILIK YAPIYOR
TORBALI’NIN dag köylerinden ve ilçeye 12 kilometre uzaklikta olan Kaplancik Köyü’nde köy halkinin büyük bir bölümü geçimini seracilikla sagliyor. 80 hanesi ve 450 nüfusu bulunan köyde 200 aile seracilik yapiyor. 90 dönüm araziye kurulan seralarda kislik ve yazlik bir çok sebze yetistiriliyor. Kaplancik Köyü’nün cografik olarak biraz daha çukur bir bölgede olmasi seracilik yapilmasinda büyük bir etken saglamis. Seralarda yetistirilen ürünlerin ise tamami organik. Yetistirilen ürünlerde hayvan gübresi disinda bir gübre kullanilmadigini söyleyen çifti Ahmet Aykir: “Bizim seralarimizin tamami organik. Zirai ilaç kullanmiyoruz.  Bu yüzden ürünlerimiz çok iyi fiyata satiliyor” dedi.

BUYUK ILLERE URUN GÖNDERILIYOR

SALATALIK, fasülye, marul, domates gibi yüzlerce ton ürünü yetistiren Kaplancik Köyü halki, yetistirdikleri ürünlere ise kolaylikla müsteri bulabiliyor. Seralarin tamaminda ise damlama su sistemi kullaniliyor. Serada yetistirdikleri ürünlerin Ankara, Bursa, Ankara gibi illerin hallerine ve pazarlara satildigini belirten Aykir, “Köyümüz nüfusunun yarisi seracilik yapar. Burada yetistirdigimiz ürünler bir çok ilden alici buluyor. Urünlerin kaliteli olmasi tüccarlari buraya çekiyor” dedi.