Serbest'ten Belediye'ye 200 milyarlik dava

BIR yil önce Muzaffer Kebapçigil Korulugundaki Güvenlik Görevlisi Ahmet Senbas tarafindan vurularak hayatini kaybeden Belediye Baskani’nin korumasi Ismail Serbest dün, evi önünde okutulan mevlüt ile anildi. Senbas’in, Serbest’i vurup intihar etmesinin üzerinden bir yil geçti ama bu feci olay Torbalililarin hafizasinda yillar kalacak gibi. Dün, esi için okutulacak mevlüt dolayisiyla Torbali’ya gelen Sacide Serbest ve [&hellip]

Serbest'ten Belediye'ye 200 milyarlik dava

BIR yil önce Muzaffer Kebapçigil Korulugundaki Güvenlik Görevlisi Ahmet Senbas tarafindan vurularak hayatini kaybeden Belediye Baskani’nin korumasi Ismail Serbest dün, evi önünde okutulan mevlüt ile anildi. Senbas’in, Serbest’i vurup intihar etmesinin üzerinden bir yil geçti ama bu feci olay Torbalililarin hafizasinda yillar kalacak gibi. Dün, esi için okutulacak mevlüt dolayisiyla Torbali’ya gelen Sacide Serbest ve kizi Nisa, o günleri yeniden yasadi. Maddi imkânsizliklardan dolayi Karsiyaka’daki ailesinin yanina tasinan Serbest, gazetemizin sorularini da yanitladi. Geçtigimiz aylarda Torbali Beleidyesi’ne tazminat davasi açtigi ögrenilen Serbest, basta Belediye Baskani Ismail Uygur olmak üzere birçok kisiye kirgin. Uygur ailesinin nedensiz bir sekilde kendisi ile irtibati kestigini söyleyen Serbest, “Esim, Baskan’in her isini görüyordu. Vefa beklerdim. Ama ölen öldügü ile kaliyor. Ates düstügü yeri yakiyor” dedi.

IS ISTEDIM, VERMEDILER

GENÇ yasta esini kaybederek tarifi bir aci ile basbasa kalan Sacide Serbest, dün ilçeye gelerek esinin mezarini ziyaret etti, mevlüdünde hazir bulundu. Hayatinda 1 yil öncesine göre çok sey degisen Serbest, en çok “vefasizliktan” yakiniyor. “Esimin sagliginda ayni tabaktan yemek yedigimiz insanlar simdi telefonlarima çikmiyor” diyen Serbest, özelikle Baskan Uygur’a çok kirgin. Uygur’dan hiçbir zaman para talebinde bulunmadigini, sadece devamli bir is istedigini söyleyen Serbest, “Ismail vefat ettiginde Baskan evimin tüm ihtiyaçlarini giderdi. Hemen iki aylik kirami ve faturalari ödedi. Arabamizin yarim kalan kredisi vardi, onu tamamladi. Buna mecbur degildir ama yapti. Sonra ben is isteyince bizimle irtibatini kesti”

HAKKIMI HELAL ETMIYORUM

OLAYIN oldugu günden bir gece önce Ismail Serbest, Ahmet Senbas ve Ali Yakupoglu’nun bir aracin içerisinde konustugunu, cinayetin sifrelerinin o konusmada gizli oldugunu öne süren Serbest, “Ismail o gece eve çok sinirli geldi. Ne konustular bilmiyorum. Ama bana kalirsa Ali Yakupoglu birçok seyi biliyor ama korkusundan susuyor” dedi. Esinin neden öldürüldügüne hala anlam veremedigini söyleyen Sacide Serbest, “Bir seyler bilip gizleyen kimseye hakkimi helal etmiyorum” dedi.

200 MILYARLIK  DAVA AÇTIM

ESI öldükten sonra bir dönem aile gibi olduklari Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur ile arasi açilan genç kadinin geçtigimiz aylarda Torbali Belediyesi’ne tazminat davasi açtigi da ögrenildi. Sacide Serbest, “Bana is bile vermediler. Ayakta durmak için 200 milyarlik dava açtim” dedi. Kamuoyunda Ismail Serbest hesabinda milyarlarca para ve ev çiktigi gibi dedikodularin da çiktigini söyleyen Serbest, “Hepsi yalan. Benim de kulagima geliyor bir sürü abuk subuk iddia. Ismail’in çok parasi oldugu da, Baskan Uygur’un bunlari almak için bana dava açtigi da yalan” dedi.

Ismail, Belediye’nin kara kutusuydu

ESININ isi ile ilgili kendisi ile hiç konusmadigini söyleyen Serbest, “Çok çalisiyordu. Baskan’in her isine kosuyordu. Ismail, o kurumun kara kutusuydu. Ona defalarca ‘Bu Belediyeyi sen mi kurtaracaksin’ dedim. Baskan’a Allah gibi tapiyorlardi ama bugün gördügüm muamele ortada. Baskan için herkesi karsilarina aldilar. Çok iyi bir insandir esim ama herkesle Belediye isi için kötü oldu” dedi.

ESIM BASKAN’A TAPARDI

IS istedigi Torbali Belediyesi tarafindan aylarca oyalandigini söyleyen Serbest, “Baskan’ni defalarca aramama ragmen telefonlarima bile çikmadi. Kapisinda çok bekledim. Tek istedigim isti. Kendi ayaklarim üzerinde durmak istedim. En çok da esimin emeklerine üzülüyorum. Ali (Yakuoglu) ve esim hasa Baskan’a tapardi. Ne isterse yapiyorlardi. Ismail, Baskan’in her isini görürdü. Böyle mi olmasi gerekirdi. Afet Abla (Uygur) 2 gün taziye evine gelip sonra benimle görüsmeyi kesti”