Sessiz sedasız destan yazdı

Torbalı İŞKUR Hizmet Müdürlüğü bu yıl Cumhuriyet Tarihi'nin rekorunu kırdı. Ortalama bir ilin memur sayısından fazla kişiye maaş veren kurum 2015 yılında 4 bin 900 kişiyi iş sahibi yaptı. TORBALI'DA işsizliği en aza indirmek için büyük bir mücadele veren İŞKUR Torbalı Hizmet Müdürlüğü, 2015 yılında iş koçlarının çalışması sayesinde binlerce kişiyi iş sahibi yaptı. Sadece [&hellip]

Sessiz sedasız destan yazdı

Torbalı İŞKUR Hizmet Müdürlüğü bu yıl Cumhuriyet Tarihi’nin rekorunu kırdı. Ortalama bir ilin memur sayısından fazla kişiye maaş veren kurum 2015 yılında 4 bin 900 kişiyi iş sahibi yaptı.

TORBALI’DA işsizliği en aza indirmek için büyük bir mücadele veren İŞKUR Torbalı Hizmet Müdürlüğü, 2015 yılında iş koçlarının çalışması sayesinde binlerce kişiyi iş sahibi yaptı. Sadece iş arayanlara iş bulmakla yetinmeyen kurum ayrıca açtığı kurslar ve programlarla hem vatandaşları kalifiye ediyor hem de bu programlara katılanların sağlık sigortaları, maaşlarını yatırarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip olan Torbalı İŞKUR Hizmet Müdürlüğü 205 yılında Cumhuriyet Tarihi’nin rekorunu kırdı. Ortalama bir ilin toplam memur sayısı kadar kişiye maaş ödeyen ve bunların sigortalarını yatıran kurum deyim yerindeyse bu yıl destan yazdı. Kısıtlı araç gereç, dar imkanlarla birlikte, haftanın 7 günü süren mesailerle bu yıl tam 3744 kişiye maaş verildi. 4 bin 900 kişiyi de istihdam eden İŞKUR Hizmet Müdürlüğü, bununla da yetinmeyip işverenlere seslendi. İşverenlere çağrıda bulunan İŞKUR Torbalı Hizmet Müdürü Mustafa Şimşek, “Kalifiyeli, kriterli çalışan için bize gelin” dedi.

14 BİN KİŞİYİ İŞVERENLE BULUŞTURDU

Torbalı ile birlikte Ödemiş, Selçuk, Bayındır, Tire, Kiraz ve Beydağ’a hizmet veren İŞKUR Torbalı Hizmet Müdürlüğü, issizliğe savaş açtı. Aileden başlayarak istihdam konusunu yeniden ele alan kurum uzmanları, artık işsizlere zimmetli bir şekilde çalışıyor. Kurumun en önemli hedefi genç işsizlerin sayısını azaltmak. Bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştıran İŞKUR, bünyesinde birçok program ve kurs açtı. Bu kurslara katılan kişileri kalifiye hale getiren kurum bu kişilerinde tüm sigorta ve maaşlarını karşıladı. Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip olan hizmet müdürlüğü, 2016 yılı için de hedef büyüttü. 2015 yılında açık 9 bin iş sahasına 14 bin kişiyi yönlendiren hizmet müdürlüğü, işsizliğe neşter olmak için kolları sıvadı.

PERSONELLER HAFTA SONU DA ÇALIŞIYOR

Ortalama bir ilin memur sayısından fazla bir kitleye sadece bu yıl maaş ödeyen hizmet müdürlüğü, üzerine düşenin fazlasını yapıyor. Sessizce çalışmalarını yürüterek, kısıtlı imkanlarına rağmen, bölgede ve ülke genelinde en başarılı müdürlüklerden biri olan İŞKUR Hizmet Müdürlüğü 1.744 kişiye işsizlik maaşı ödüyor. Açtığı kurslarda eğitim gören tam 2 bin kişiye de maaş verip, sigortalarını ödeyen müdürlük büyük mesai harcıyor. İŞKUR Torbalı Hizmet Müdürü Mustafa Şimşek “Açık olan iş sahalarına yönlendirmeler tüm hızla yapılıyor. Şuan açık olan iş sahaları var. İş arayanları yönlendiriyoruz. Bunların yanı sıra program ve kurslarımız da sürüyor. Kaydolmak isteyenler için hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Personellerimizi hafta içinin yanı sıra hafta sonu da mesai harcıyor” dedi. İbrahim DANIŞ