'Siyir'lerini kitaplastirdi

Gazetemiz muhabirlerinden Ibrahim Danis üniversite yillarinda kazandigi kitap çikarma ödülünü geçtigimiz günlerde aldi. Kendi yazdigi siirleri 47 sayfalik bir kitapta toplayan Danis'in 'Erkek Arasi Siyir' kitabi Subat ayinda satisa sunulacak. GAZETEMIZDE muhabirlik yapan Ibrahim Danis kendisine ait siirlerden olusan 47 sayfalik bir siir kitap çikardi. Subat ayinda kitapçilarda ve internet sitelerinde yer edinecek olan 'Erkek [&hellip]

'Siyir'lerini kitaplastirdi

Gazetemiz muhabirlerinden Ibrahim Danis üniversite yillarinda kazandigi kitap çikarma ödülünü geçtigimiz günlerde aldi. Kendi yazdigi siirleri 47 sayfalik bir kitapta toplayan Danis’in “Erkek Arasi Siyir” kitabi Subat ayinda satisa sunulacak.

GAZETEMIZDE muhabirlik yapan Ibrahim Danis kendisine ait siirlerden olusan 47 sayfalik bir siir kitap çikardi. Subat ayinda kitapçilarda ve internet sitelerinde yer edinecek olan “Erkek Arasi Siyir” adli kitap 45 siirden olusuyor. Universitede kazandigi siir yarismasi sayesinde kitap çikarma ödülü kazanan Danis bu hayalini geçtigimiz günlerde gerçeklestirdi. Bambaska bir bakis açisi ve farkli bir üslupla yazdigi siirleri kitapta toplayan Danis, Usak Universitesi Sosyal bilgiler Ögretmenligi mezunu. Ayni zamanda profesyonel olarak siir okuyuculugu yapan Danis birçok festivalde Hüsnü Senlendirici, Cahit Berkay, Suavi gibi isimlerle de çalisti.

SIIR OKUYUCUNUNDUR

Mardinli oldugu için Mardin’in plaka numarasi olan 47 sayfalik bir kitap çikaran Danis’in kitabinda içindekiler kismi ve siir isimlerinin olmamasi dikkat çekiyor. Siir herkese göre farkli bir anlam ifade eder diyen Danis, “Siirler özel eserlerdir. Herkeste özel duygular uyandirir. Ben yazdigim bir siirde kendi duygumu siirin basligi olarak kullanirsam okuyucu da benim basligima yani benim duyguma göre o siiri okur. Ben herkesin duygusu ve siire oyacagi baslik farkli olsun istedi. Çünkü siir yazanin degil okuyucunundur” diye belirtti.

SIIR SIYIR OLDU

Çocukluk ve siir birbirine benzeyen iki unsurdur. Ikisi de masumdur. Çocukken herkesin dedigi gibi siire “siyir” derdim. Siirlerim masum kalsin diye kitapta siyir olarak aniliyor diyen Danis kitabi hakkinda konusurken, “Aklima bir sey gelmedi ve size bu mektuptan bozma kagit parçasina yazdigim kirki çikmamis ve bana göre çikmasi imkansiz olan, soguk betona çarpmis bir ceset gibi paramparça olmus siirleri yazdim.Hepinizi teker teker seviyorum, bu hayat bana, sizinle beraberken hiçbir sey katmadi, sizinle birlikte yasamaya takildim ama takili kalamadim, belki de bu benim acizligim yada sizin beceriksizliginizdir.” seklinde konustu.