Şoför esnafı 6 Mart'ta yeniden sandık başına gidecek

9 Ocak günü gerçekleşen ve Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan itirazlar neticesinde iptal edilen Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın seçim tarihi netleşti. Buna göre seçim, 6 Mart Pazar günü tekrarlanacak

Şoför esnafı 6 Mart'ta yeniden sandık başına gidecek

9 Ocak günü gerçekleşen ve Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itirazlar neticesinde iptal edilen Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçim tarihi netleşti. Buna göre seçim 6 Mart Pazar günü genel kurul yapılmadan doğrudan oy kullanma işlemiyle tekrarlanacak. Mevcut oda başkanı Cıva İsmail Akman, seçimin iptal edildiği gün yeniden aday olacağını açıklarken Ali Rıza Çolak da geçtiğimiz günlerde yeniden aday olacağını açıklamıştı. 9 Ocak günü gerçekleşen seçimde aday olması için gerekli koşulları sağlayamadığı için kendisi yerine listesindeki Hüseyin Hascanlı’yı aday gösteren Musa Yukarı cephesinden ise aday olup olmayacağına dair bir açıklama yapılmış değil.

 

Daha önceki açıklamalarında seçim için Ali Rıza Çolak ile ittifak yapmak istediklerini açıklayan Musa Yukarı’ya ilişkin geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Çolak, Yukarı’nın yine aday olamayacağını iddia etmiş ve herhangi bir ittifak kurulmadığını açıklamıştı. Konuya ilişkin Çolak, ‘’ Henüz bir görüşmemiz ya da anlaşmamız olmadı. Bu şartlarda yeniden adayım. Seçim aynı üyelerle tekrarlanacak” ifadelerini kullandı.