Şoförlere Tanıtım Belgesi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Odası, şoförlere yönelik eğitim düzenliyor. Seminere katılmak zorunlu. Eğitim sonunda şoförlere tanıtım belgesi verilecek. TORBALI’DA bugün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Odası’nın ortak düzenlediği seminer ile ilçedeki şoförler eğitim alacak. Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek olan eğitimler bugün saat 08.30’da başlayacak. Eğitimler, bugün, [&hellip]

Şoförlere Tanıtım Belgesi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Odası, şoförlere yönelik eğitim düzenliyor. Seminere katılmak zorunlu. Eğitim sonunda şoförlere tanıtım belgesi verilecek.

TORBALI’DA bugün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Odası’nın ortak düzenlediği seminer ile ilçedeki şoförler eğitim alacak. Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek olan eğitimler bugün saat 08.30’da başlayacak. Eğitimler, bugün, yarın ve Perşembe gününe kadar devam edecek. Verilen eğitim sonunda şoför esnafına Şoför Tanıtım Belgesi verilecek. Okul Servisi, personel servisi ve yolcu taşımacılığı yapan araç şoförleri ve sahiplerine yönelik trafik kültürünü oluşturmak ve güvenli sürücülük konusunda farkındalığın artırılması amacıyla yapılacak olan eğitime tüm üyelerin katılımının zorunlu olduğunu kaydeden Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman: “Eğitim sonunda katılımcılara Şoför Tanıtım Belgesi verilecek. Bu belgeyi almak zorunludur” dedi.

12 SAATLİK EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu arasında imzalanan ‘Okul Servis Araçları Şoförlerine Yönelik Trafik Eğitimi İşbirliği Protokolü’ kapsamında Torbalı2da bugün olmak üzere toplamda 3 günlük seminer düzenlenecek. Atatürk Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek olan seminerde, güvenli sürüş ve temel trafik kuralları, servis aracı ve çocukların güvenliği, servis sürücülüğü ve trafik ihlalleri, çocuk ve trafik konularında, temel ilkyardım eğitimi, mevzuattan kaynaklanan sorumluluklar, trafikte hak ihlalleri sonucu birey, toplum ve çevreye verilen zararlar, araç içi davranışlar, stres yönetimi, güvenli sürüşü etkileyen psikolojik faktörlerden oluşan konularda toplam 12 saatlik eğitim verilecek.

SEMİNER BUGÜN BAŞLIYOR

Öğrenciler, personel ve yolcuların trafikte daha güvenli yolculuk yapması amacıyla verilecek olan eğitimler bugün saat 08.30’da başlıyor. Eğitimler Çarşamba ve Perşembe günü de devam edecek. Şoförler Odası’na kayıtlı yaklaşık 1000 şoförün eğitime katılması bekleniyor. Eğitime, tüm şoför esnafının katılması zorunlu. 3 gün boyunca devam edecek olan eğitimin sonunda Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce sertifika verilecek. Bu eğitimden faydalanıp Şoför Tanıtım Belgesi alan sürücülerin taşıma yapmasına izin verilecek. Bu belgeye sahip olmayan sürücüler, öğrenci, personel ve yolcu taşımacılığı yapamayacak. Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman: “Bu eğitimler, şoför arkadaşlarımız için oldukça önemli. Herkesi bu eğitime bekliyoruz” diye konuştu.

GÖKHAN YALKALK