Sol ve sağdan oy alırdık

CHP'yle Torbalı üzerinden yapılan ittifak görüşmelerinden, şuanda devam eden aday belirleme çalışmalarına birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan İYİ Parti Torbalı İlçe Sekreteri Ali Şefik Coşkun, kamuoyunda oluşan aday baskısına en kısa sürede karşılık vereceklerini söyledi

Sol ve sağdan oy alırdık

TORBALI’DA AK Parti MHP ittifakı ve CHP’nin belediye başkan adayını açıklamasının ardından gözler İYİ Parti’ye çevrildi. Uzun süredir devam eden Torbalı’daki ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından aday belirleme çalışmalarına ağırlık veren İYİ Parti Torbalı Teşkilatı kısa süre içerisinde adayını açıklayacak. Şuanda 3 aday üzerinde yoğunlaşan ilçe teşkilatı İzmir ve genel merkezle sık sık temas halinde bulunuyor. Kamuoyunda adayın ne zaman açıklanacağına dair ciddi bir baskı ve talebin oluştuğunu belirten Torbalı İlçe Sekreteri Ali Şefik Coşkun, “Behçet Çınar, Derya Filiz Çelik isimlerini önerdik. Bir tane daha adayımız var ama ismi şuanda gizli tutuluyor. Yapılan son görüşmelerin ardından adayımızı çok kısa bir süre içerisinde açıklayacağız” dedi.

SOL VE SAĞDAN OY ALIRDIK

İYİ Parti Torbalı İlçe Sekreteri Ali Şefik Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi’yle Torbalı üzerinden yürütülen millet ittifakıyla ilgili oldukça samimi açıklamalarda bulundu. Torbalı’nın İYİ Parti’ye bırakılması halinde kendilerine çok güvendiklerini ve seçimi kesin kazanacaklarını belirten Coşkun, “Çünkü biz hem sağdan hem de soldan oy alabilirdik. CHP’de aday açıklanmasının gecikmesi de biraz bu yüzden oldu. İttifak olması halinde en uygun isim arayışına girildi. Ama CHP Torbalı’yı bize bırakmadı. Bizde kendi adayımızı çıkartarak belediye seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağız” şeklinde konuştu.

“KARŞILIKLI DESTEK SÖZ KONUSUYDU”

İttifak görüşmelerinin çok uzun sürdüğüne ve bu aşamada genel merkezle defalarca görüştüklerini kaydeden Coşkun, “İttifak olacak mı, olacaksa kim aday gösterecek, belediye meclis üyesi listesi nasıl belirlenecek, yönetim kurulumuzdaki üyeler meclis üyesi başvurusu yapabilmek için istifa edecek mi gibi birçok soru vardı. Kamuoyundaki aday beklentisi gibi etkenlerin yanı sıra Selçuk ve Urla gibi ilçelerde karşılıklı destek söz konusuydu. Görüşmelerin sonucunda ittifakın olmaması netleşince aday belirleme çalışmalarımıza başladık. En kısa süre içerisinde adayımızla mitinglere ve seçim çalışmalarına başlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.