Startı Torbalı'dan verecek

İzmir'den vekil olacağı kesinleşen Binali Yıldırım seçim startını Torbalı'dan verecek. Yıldırım, Pazar günü Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık'ın oğlunun düğününe katılacak. TORBALI, bugün YSK'ya teslim edilecek milletvekili listelerine kilitlenmişken, aynı zamanda siyasilerin seçim çalışmaları için de ilk duraklar arasında yer alacağı benziyor. Genel seçim öncesinde gerçekleştirilen AK Parti büyük kongresinde MKYK listesine giren Ulaştırma Denizcilik [&hellip]

Startı Torbalı'dan verecek

İzmir’den vekil olacağı kesinleşen Binali Yıldırım seçim startını Torbalı’dan verecek. Yıldırım, Pazar günü Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık’ın oğlunun düğününe katılacak.

TORBALI, bugün YSK’ya teslim edilecek milletvekili listelerine kilitlenmişken, aynı zamanda siyasilerin seçim çalışmaları için de ilk duraklar arasında yer alacağı benziyor. Genel seçim öncesinde gerçekleştirilen AK Parti büyük kongresinde MKYK listesine giren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım Pazar günü İzmir’de olacak. Yıldırım için havalimanında görkemli karşılama töreni hazırlanacak. Yıldırım, Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık’ın oğlunun düğününe katılacak. Eski Bakan, İzmir’deki seçim çalışmalarının startını Torbalı’dan vermiş olacak. Hasan Akbıyık’ın oğlu Ali Akbıyık Pazar günü Metropolis Otel’de düzenlenecek merasimle hayatını Merve Durkut ile birleştirecek.

YILDIRIM HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Erken genel seçim kararı alınmasının ardından olağan büyük kongreyi de yaparak çalışmalara hız veren AK Parti’de listeler bugün YSK’ya teslim ediliyor. Partide üç dönem kuralının kaldırılmasıyla birlikte listelerde değişiklik beklenirken İzmir’de bu değişimden nasibini alacak. Parti ilk olarak mevcut milletvekillerinin durumunu gözden geçirecek. Listelerde yer bulduktan sonra seçilerek TBMM’ye giden isimlerin etkisi, partiye katkısı ve oy getirisi analiz edilecek. Listeler her iki bölgede yeniden şekillendirilecek. Toplumun çeşitli kesimleri ve farklı sosyolojik yapıların da listelere yansıtılması bekleniyor. İzmir’den aday olması beklenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım için hazırlıklar başladı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yıldırım Adnan Menderes Havalimanı’nda karşılanacak. Yıldırım hem kenti ziyaret edecek hem de listede yer alması halinde aday olarak gelmiş olacak. Yıldırım, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun oğlunun sünnet törenine ve Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık’ın oğlunun düğününe katılacak. Yıldırım ayrıca çeşitli temaslarda bulunacak.

İLÇE BAŞKANI: DAVET ETTİK

Binali Yıldırım’ın seçim çalışmalarına Torbalı’dan start vermesinin kendileri için gurur verici olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, “Sayın Bakan’ı düğünümüze davet ettik. Kendisi de katılmaktan büyük mutluluk duyacağını belirtti. Davetimize icabet ederlerse biz de çok mutlu olacağız. Çünkü Torbalı’da Sayın Yıldırım’a karşı büyük bir sempati var. Seçim çalışmalarına Torbalı’dan start verilmesi teşkilatımız açısından da büyük moral ve motivasyon kaynağı olacaktır” dedi.

SEÇİM TAKVİMİ İŞLİYOR

18 Eylül: Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini YSK Başkanlığına alındı belgesi karşılığında DVD ve kâğıt ortamında en geç saat 17.00’ye kadar vermelerinin son günü.
20 Eylül: Yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurtiçi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek. Yurtdışı seçmenlerin oy kullanacakları temsilcilik, tarih aralığı ve yer bilgileri www.ysk.gov.tr adresinden ilan edilecek.
22 Eylül: Siyasi partilerin aday listeleri ile bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksiklikleri tamamlamalarının ve bağımsız adayların adaylıktan vazgeçmelerinin son günü.
23 Eylül: YSK’ca milletvekili geçici aday listelerinin incelenmesi işlemleri tamamlanacak ve bağımsız adaylar dâhil bu listeler yayımlanacak. Geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK’ya yapılacak itirazlar başlayacak.
28 Eylül: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.
8 Ekim: Yurtdışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemine başlanacak.
22 Ekim: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.
25 Ekim: Yurtdışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.
31 Ekim: Seçim propagandası saat 18.00’de sona erecek.