Sun Tekstil, 2014'te 115 milyon euro ciro hedefliyor
Torbali'daki tesisinde dünya hazir giyim ve moda devleri yaninda kendi markasi için de üretim gerçeklestiren Sun Tekstil, önümüzdeki yil cirosunu yüzde 15 artirarak 115 milyon Euro'ya çikarmayi hedefliyor. AYLIK ortalama 1.5 milyon parça üretim kapasitesine sahip olduklarini dile getiren Sun Tekstil Sanayi Genel Müdürü Elvan Unlütürk, 'Dünya hazir giyim ve moda devlerinden olusan genis müsteri [&hellip]
Torbali’daki tesisinde dünya hazir giyim ve moda devleri yaninda kendi markasi için de üretim gerçeklestiren Sun Tekstil, önümüzdeki yil cirosunu yüzde 15 artirarak 115 milyon Euro’ya çikarmayi hedefliyor.
AYLIK ortalama 1.5 milyon parça üretim kapasitesine sahip olduklarini dile getiren Sun Tekstil Sanayi Genel Müdürü Elvan Unlütürk, “Dünya hazir giyim ve moda devlerinden olusan genis müsteri portföyümüz için tasarim ve ürün gelistirme süreçlerini üstlenip, kapsamli hizmet paketini rekabetçi fiyatlarla sunuyoruz. Ayrica bünyemizde bulunan Ar-Ge merkezinin de destegiyle uzun yillardir araliksiz olarak büyümemizi sürdürüyoruz. Bu yili Yaklasik 100 milyon Euro ile kapatacagiz. 2014 yilindaki hedefimiz ise 115 milyon Euro’luk ciroya ulasmak” diye konustu.
ILK IHRACAT 24 YIL ÖNCE YAPILDI
ÖRME ve dokuma kumastan günlük ve spor dis giyim ürünleri ürettiklerini belirten Unlütürk, faaliyete 1987’de basladiklarini, ilk ihracati ise 1989’da yaptiklarini anlatti. Ilk günden itibaren müsterilerine en iyiyi sunma ilkesiyle yatirimlarini entegrasyona yönelik gerçeklestirdiklerinden bahseden Unlütürk, “1991’de örgü, 1994’te boyahane, 1996’da baski bölümlerini kurduk. 1999’da Ekoten’in çogunluk hisselerini aldik ve bünyemizdeki örme ve boya bölümlerini, Ekoten ile birlestirdik. Bu satin alma ve birlesmeye ek olarak, geçtigimiz yillarda gerçeklestirilen modern boya ve örme makineleri yatirimlarinin sonucunda Ekoten, Türkiye’nin en önemli yüksek kaliteli örme kumas üreticileri ve ihracatçilarindan biri oldu” dedi.
BMW VE MERCEDES’E KOLTUK KUMASI
UNLUTURK, Ege Serbest Bölgesi’nde teknik tekstil üzerine faaliyet göstermek amaciyla yeni bir sirket kuran Sun Holding’in, BMW ve Mercedes gibi otomotiv firmalarina araba koltugu kumasi, çözgülü örme üretimi yaptigini belirtti. Geçtigimiz yillarda önlerine koyduklari en önemli hedefin tasarim gücünü artirarak satislari yükseltmek oldugunu vurgulayan Elvan Unlütürk, dahil olduklari Turquality programinin bu konuda kaldiraç görevi gördügünü ifade etti. Unlütürk, Turquality belgesini ilk defa 2006 yilinda aldiklarini, belgenin önümüzdeki bes yil için yenilendigini dile getirdi. Zara, Marks& Spencer, Next, Top Shop, Diesel, Boden gibi dev markalara üretim yaptiklarini hatirlatan Unlütürk, Turquality kapsamindaki kendilerine ait Jimmy Key markasini da büyütmeyi hedeflediklerini aktardi. Unlütürk, “Su anda Jimmy Key’in Türkiye’de 100 corner, 27 magazasi, Kibris’ta dört magazasi, Ukrayna’da 15 magazasi bulunuyor. Ayrica bir diger markamiz olan Pure Nature ile ‘cosmeticwear shaper’ yani vücudu güzellestirici, selülit azaltici, korse tarzinda ürünler yapiyoruz” diye konustu.
TEKNOLOJIK KUMASLAR
TEKSTIL sektöründe ilk Ar-Ge merkezlerinden birisine sahip olduklarini vurgulayan Elvan Unlütürk, burada incelmeyi saglayan, selülit önleyici mikro kapsüllü iç giyim, solmayan siyah tisörtler, hasere kovucu kumaslar, çekme degerleri çok düsük olan kumaslar ürettiklerinden bahsetti. Kumas mukavemetini de artirabildiklerini söyleyen Unlütürk, “Bunun disinda özel bir boyama teknigimiz var. Bu özel boyama teknigi sayesinde diger firmalarin yapamadigi daha agir kumaslari daha az hasarla boyayabiliyoruz. Marks&Spencer gibi müsterilerimiz tarafindan da çevre dostu olarak belgelendirilen bu teknik, sektörde ilk” açiklamasini yapti.
KADINLAR TESVIK EDILMELI
GENÇLERIN bu sektöre özendirilmesi gerektiginin altini çizen Elvan Unlütürk, mavi ve beyaz yakalilarin sektöre olan ilgisinin her geçen gün azaldigina dikkat çekti. Unlütürk, sözlerine söyle devam etti: “Tekstil sektörü Türkiye gibi nüfusu fazla olan bir ülke için hala temel sektörlerden biri olarak kabul edilmeli ve bu fikri destekleyen devlet politikasi uygulanmali. Farkli bölgelerde farkli asgari ücret uygulanmasi, daha fazla yöreye tesvik verilmesi, kadin çalisanlari özendirecek uygulamalar yapilmasi lazim. Bunlarin disinda Avrupa pazarina olan yakinligimiz çok büyük bir avantaj. Ancak küçük ve orta boy isletmelerin pazarlama kabiliyetlerini artiracak programlar gelistirilmeli. Özellikle tasarim ve pazarlama konularinda yol gösterilmesi gerekiyor.” diye konustu.