Suriyelilerin vatandaşlık sevinci
İki üniversite mezunu olan, ülkesinde hakimlik ve öğretmenlik yapan Ahmet Elahmet Suriyeliler adına açıklamalarda bulundu. Vatandaşlık haberlerinden duydukları memnuniyeti belirten Elahmet, 'Türkiye'ye minnettarız' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın Suriyelilere vatandaşlık verilmesine ilişkin açıklaması, yaklaşık 10 bin Suriyeli’nin yaşadığı Torbalı’daki binlerce Suriyeliyi mutlu etti.Suriye’nin Şam, Halep, Kobane ve Kamışlı gibi kentlerinden Esad rejimi ve IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelen ve Torbalı’ya yerleşen Suriyeli aileler, yakınlarından ve vatanlarından uzakta olmaları nedeniyle buruk girdikleri bayramda, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda yapılan açıklamalar dolayısıyla büyük sevinç yaşadıklarını belirtti.
8 ÇOCUĞUYLA TORBALI’YA SIĞINDI
Yaklaşık 3 yıl önce eşi ve 8 çocuğu ile Torbalı’ya sığınan Okul Müdürü ve Hakim olan 45 yaşındaki Ahmet Elahmet geldikleri günden beri kendilerine misafirperverlik gösterildiğini söyledi.Türkiye’ye komşu oldukları için Suriyelilerin uyum konusunda sıkıntı yaşamadığını vurgulayan Ahmet, ülkelerindeki savaşın sebep olduğu yıkım ve yaşanan belirsizlik dolayısıyla yaşamlarını, aile olarak çok sevdikleri Türkiye’de devam ettirmek istediklerini aktardı.
“VATANDAŞ OLMAK İSTİYORUZ”
Hakim ve öğretmen olmasına rağmen denklik alamadığı için mesleğini icra edemediğini ifade eden Ahmet Elahmet, “Türkiye’ye, bize ve çocuklarımıza sahip çıktığı için çok teşekkür ediyoruz. Suriyelilere yaptıkları yardım dolayısıyla yetkililere minnettarız.” dedi. Elahmet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’ye sığınan Suriyelilere vatandaşlık verilmesine ilişkin yaptığı açıklamaya değinerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı vatandaşlık açıklaması bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Türk vatandaşı olmayı çok isteriz. Hem Suriye hem de Türkiye vatandaşı olmak, iki kardeş olmak gibidir.” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞMA OLANAĞI
Elahmet iki üniversite mezunu olduğunu dile getirerek, “Müslüman bir ülke kapılarını Suriyeli Müslümanlara açtı. Türk devletine teşekkür ediyoruz. Buradaki okullarda çalışmak istiyorum. Çalışma olanağı sağlanırsa çok mutlu oluruz. Vatandaşlık verilirse çok memnun oluruz ve yaşamımıza burada devam ederiz.” diye konuştu. Eşinin uzun yıllar öğretmenlik bir dönem de hakimlik yaptığını belirten Fatma Hesen, “Eşimin tarla işlerinde çalışması zoruma gidiyor. Çalışmaktan gocunmuyoruz ama yıllarca öğretmenlik ve hakimlik yaptı. Savaş bizi sefalete sürükledi. Türkiye bize sahip çıktı. Artık dönmek istemiyoruz” dedi. İbrahim DANIŞ