Taninmis simalari çizecek

Turuncu Kültür Sanat Akademisi’nde yapilan sergide yaptigi resimler ile sanatseverleri büyüleyen Gülpinar Tünaydin, 'Torbali’nin Yüzleri' ismini verecegi sergi ile yine çok konusulacak. RESSAM Gülpinar Tünaydin’in Torbali’da geçtigimiz yil yaptigi ‘Siyah ve Beyazin Dansi’ isimli kisisel resim sergisinden sonra ikinci büyük bir sergi için su günlerde hummali bir çalisma yürütüyor. Turuncu Kültür Sanat Akademisi’nde yapilan sergide [&hellip]

Taninmis simalari çizecek

Turuncu Kültür Sanat Akademisi’nde yapilan sergide yaptigi resimler ile sanatseverleri büyüleyen Gülpinar Tünaydin, “Torbali’nin Yüzleri” ismini verecegi sergi ile yine çok konusulacak.

RESSAM Gülpinar Tünaydin’in Torbali’da geçtigimiz yil yaptigi ‘Siyah ve Beyazin Dansi’ isimli kisisel resim sergisinden sonra ikinci büyük bir sergi için su günlerde hummali bir çalisma yürütüyor. Turuncu Kültür Sanat Akademisi’nde yapilan sergide yaptigi resimler ile sanat severleri büyüleyen Tünaydin, “Torbali’nin Yüzleri” ismini verecegi sergi ile yine çok konusulacak. Genç ressamin yapacagi sergide Torbalidaki taninmis isimlerin yagli boya portre resimleri olacak. Yaklasik 100 eserin sergilenecegi sergi için Tünaydin, Ertugrul Mahallesi’ndeki home ofisinde hummali bir çalisma yürütüyor. Tünaydin, resim yapmanin yani sira birçok önemli projeye imza atmaya hazirlaniyor.

TORBALILI RESSAM 2. SERGIYE HAZIRLANIYOR

TORBALI’NIN yetistirdigi yerel ama adini sanat dünyasinda kisa zamanda duyurmayi basaran ressam Gülpinar Tünaydin, su siralar hummali bir çalisma içerisinde. Daha önce Bursa Teryale Kültür Merkezi, Mafel Mado Sanat Galerisi, Umran Boradan Güzel Sanatlar Galerisi, Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Baris Manço Kültür Sanat Galerisi gibi birçok yerde kisisel ve karma resim sergileri açan Tünaydin, Torbali’da ilk kisisel resim sergisini geçtigimiz yil Turuncu Kültür Sanat Akademisi’nde “Siyah ve Beyazin Dansi” isimli karakalem çalismasi olan 27 eseri sanatseverlerle bulusturarak gerçeklestirdi. Uludag Universitesi Resim Ögretmenligi Bölümü mezunu olan ve 2010 yilindan bu yana resim çalismalari yapan Tünaydin, Torbali’da ikinci kisisel resim sergisini önümüzdeki aylarda tarihi Hipodrom binasinda yapacak.

AMIRLER VE IS ADAMLARI SERGIDE BULUSACAK
ÇALISMALARINI araliksiz sürdüren ressam Tünaydin, bu çalismasinda ise alisila gelmisin disina çikarak farkli bir çalismaya imza atacak. “Torbali’nin Yüzleri” adi ile yapilacak olan resim sergisinde Kaymakam, Belediye Baskani, yardimcilari, jandarma, emniyet amirleri, daire müdürleri, ilçenin taninmis esnaflari, taninmis ünlü siyasetçilerinin yagli boya portre resimleri sergilenecek. Resimlerini sergi gününe kadar sir gibi saklayan ve kimseye göstermeyen Tünaydin, sergisinde 100’e yakin eseri sanat severlerle bulusturacak. Ertugrul Mahallesi, Kibris Caddesi, Rodi Mood sokagindaki home ofisinde hummali bir çalisma yürüten Tünaydin’in bu sergisi büyük bir yanki uyandiracaga benziyor. Büyük bir proje olacak diyen Tünaydin: “Bu resim sergimde alisilagelmisin disina çikmak istedim. Taninmis idarecileri, siyasetçileri, esnaflari, bu resim sergimde bir araya getirecegim” dedi. Home ofisinde resim disinda farkli kurslar verecegini belirten Tünaydin: “Ofisimde ayrica resim, hobi, grafik tasarim dersleri de verecegim. Ayrica burada çok farkli çalismalara da imza atiyoruz. Örnegin ninelerimizden kalan veya eski çeyiz sandiklarinda saklanan objeleri gün isigina çikartarak 3 boyutlu çerçeve yapiyoruz. Böylelikle asirlar boyu gelecek nesillere hatira olarak kalmasini sagliyoruz. Çalismalarimizi araliksiz olarak sürdürüyoruz”