Tapuda emlakçı devrimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği sistemle artık tapu işlemleri internet üzerinden yönetilebilecek. Böylece hem tapu dairelerinin iş yükü azalacak hem de vatandaşın işi kolaylaşacak.

Tapuda emlakçı devrimi

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Bu emlakçılıkta bir devrimdir. Böylece emlakçılık, yetki belgesi almış kişiler eliyle yürütülecek. Bir anlamda emlakçılar yasal zemine de kavuşmuş olacak” dedi.

SADECE İMZA İÇİN GİDİLECEK

Güleroğlu, uygulamanın pilot il olarak Sivas ve Kocaeli’nde başladığını, kendilerinin de sistemin İzmir’de hayata geçmesi için başvuruyu tamamladıklarını söyledi. “Web-Tapu” sisteminin işleyişini anlatan Güleroğlu, “Tapu Kadastro il Müdürlükleriyle yapılacak anlaşmayla Oda’ya kayıtlı emlakçılar yetkilendirilecek” dedi. Gayrimenkulunu satmak isteyen kişinin e-devlet üzerinden “Tapumu satması için yetki veriyorum” demesinin yeterli olacağını söyleyen Güleroğlu, tapu harçlarının da aynı sistem üzerinden yatırılabileceğine dikkat çekti. Güleroğlu “Böyle alıcı ve satıcının tapu dairesine sadece imza atmak için gitmesi gerekecek” diye konuştu.