Taskesik'in suyuna ve topragina yakin markaj
Dokuz Eylül Universitesi yetkilileri Taskesik'teki 121 hektarlik alanin jeoloji haritasini çikariyor. Bir yandan da sondaj ve jeofizik çalismalarini sürdürüyor. HARMANDALI çöplügünün ömrünü doldurmasi ile 4 milyon nüfuslu Izmir'in tüm çöplügünü 30 yil boyunca Torbali'da depolatma karari alan Izmir Büyüksehir Belediyesi, çalismalarini sessiz sedasiz yürütüyor. Torbalililarin karsi çiktigi çöp tesisi içim hazirlanan ÇED raporuna konulacak etüd [&hellip]
Dokuz Eylül Universitesi yetkilileri Taskesik’teki 121 hektarlik alanin jeoloji haritasini çikariyor. Bir yandan da sondaj ve jeofizik çalismalarini sürdürüyor.
HARMANDALI çöplügünün ömrünü doldurmasi ile 4 milyon nüfuslu Izmir’in tüm çöplügünü 30 yil boyunca Torbali’da depolatma karari alan Izmir Büyüksehir Belediyesi, çalismalarini sessiz sedasiz yürütüyor. Torbalililarin karsi çiktigi çöp tesisi içim hazirlanan ÇED raporuna konulacak etüd rapolari için inceleme yapiliyor. ÇED alinmasi için gerekli dosyaya konulacak projelendirme çalismasi için Dokuz Eylül Universitesi yetkilileri Taskesik’teki 121 hektarlik alanin jeoloji haritasi, sondaj ve jeofizik çalismalari için çalismalarini sürdürüyor. Çalismalar kapsaminda iki sondaj ekibi bölgedeki 13 ayri noktaya sondaj vuracak. 10 metre derinlige kadar yapilacak sondaj çalismalarinin 10 gün içerisinde bitmesi bekleniyor. 10 metre derinlikten alinacak olan toprak ve su örnekleri incelenecek.
ÇÖPUN GELIP GELMEYECEGI KESIN DEGIL
SU anda bölgede jeolofizik ve sondaj çalismalarinin yapildigini söyleyen Talip Güngör: “ÇED raporuna esas olacak çalismalari gerçeklestiriyoruz. Çöpün Torbali’ya yani Taskesik Köyü’ne gelip gelmeyecegi henüz belli degil. Burayi su, akarasu kaynaklari, kayalarin geçilirlik özellikleri gibi birçok konuda inceliyoruz. Ancak biz karar merci degiliz. Sadece belirli konularda bölgeyi inceliyoruz. Hazirlayacagimiz raporu Büyüksehir’e verecegiz. Ben ve ekibim burada tam bir Taskesikli gibi çalisiyoruz. Hazirlayacagimiz rapora göre Büyüksehir Belediyesi bu alana Kati Atik Bertaraf Tesisi kurup kurmayacagina karar verecek. Ancak sonuç olarak en son karari yine Çevre ve Orman Bakanligi verecek. Burada 1 ay kadar daha çalisacagiz ve daha sonra laboratuvar ortamindaki sonuçlari rapor halinde sunacagiz” dedi.