Tayland Boksu'nu ögretecek

Kick Boks sporunda Izmir’de sampiyonluklar elde eden Hamdi Kuzgun ve Ali Kolmaz, antrenörlük kursunu basari ile tamamladi. Antalya’da katildiklari kursu basari ile bitiren Korkmaz ve Kuzgun artik Tayland Boksu'nu ögretecek TORBALI’DA son dönemde yogun ilgi gören dövüs sporlarina bir yenisi daha eklendi. Güres, Karate, Tekvando ve Kick Bokstan sonra Tayland Boksu da nihayet ilçede faaliyete [&hellip]

Tayland Boksu'nu ögretecek

Kick Boks sporunda Izmir’de sampiyonluklar elde eden Hamdi Kuzgun ve Ali Kolmaz, antrenörlük kursunu basari ile tamamladi. Antalya’da katildiklari kursu basari ile bitiren Korkmaz ve Kuzgun artik Tayland Boksu’nu ögretecek

TORBALI’DA son dönemde yogun ilgi gören dövüs sporlarina bir yenisi daha eklendi. Güres, Karate, Tekvando ve Kick Bokstan sonra Tayland Boksu da nihayet ilçede faaliyete girecek. Ilçedeki dövüs sporlarinin yayginlasmasinda büyük emek sahibi olan Levent ve Erdem Dereboylu’nun yetistirdigi sporculardan Hamdi Kuzgun (19) ve Ali Kolmaz(28), bölgesel ve ulusal çesitli turnuvalarda derecelere sahip. Ikili, Taylan Boksu’nda, 9. kademeye kadar yükseldi. Kuzgun ve Kolmaz, bu sporu daha genis kitlelere yaymak için  antrenörlük kursuna katilarak belge almaya hak kazandi. Antalya’da düzenlenen ve 11 gün süren kursa katilan sporcular gösterdikleri basari ile Tayland Boksu antrenörü olmaya hak kazandi.

KURSU BASARI ILE TAMAMLADILAR

TURKIYE Muay Thai Federasyonu Baskanliginin 2011 yili faaliyet plani içersinde yapilan 1. Kademe, 2. Kademe ve 3. Kademe Antrenörlük Kurslari, Antalya’da yapildi. 1.Kademe 11. Khan Yardimci Antrenör Kursu’na Torbali’dan katilan. Kick Boks sporunda Izmir’de çesitli sampiyonluklar elde eden Hamdi Kuzgun ve Ali Kolmaz, antrenörlük kursunu basariyla tamamlayarak dün ilçeye döndü. Tayland boksu antrenörü olmaya hak kazanan ikili artik sporcu yetistirecek. Akdeniz Universitesi’nde verilen teorik ve pratik kurslarini basari ile tamamlayan basarili sporcular, antrenörlük belgesine sahip oldu.
SPORCU YETISTIRECEKLER

ÖGRENCILERI ile gurur duydugunu söyleyen Tekvando Anrenörü Levent Dereboylu, onlarin basarili sporcular yetistirecegine inancinin tam oldugunu söyledi. En büyük hedefinin Avrupa ve Dünya Sampiyonluklarina katilmak oldugunu vurgulayan Hamdi Kuzgun: “Basta bize en büyük emegi geçen hocam Levent Dereboylu’ya tesekkür ediyorum. Onun sayesinde bu günlere geldim. Bu sporu daha genis kitlelere yayacagim ve ayrica Avrupa ve Dünya Tayland Boks Sampiyonalarina hazirlanacagim. Bizden destegini esirgemeyen herkese tesekkür ederim” dedi.