Tek çocuğu, 42 yaşındaki Hacı Murat

Çakırbeyli Mahallesi'nde yaşayan 53 yaşındaki Veli Kurt tam bir Murat 124 sevdalısı. Yılların eskitemediği 41 yıllık aracıyla Kurt trafikte ilgiyle karşılanıyor. SON yıllarda eski araçlara yapılan özel bakımlarla ilgi artıyor. Şehirlerde alışık olduğumuz bu görüntü köylere kadar uzadı. Çakırbeyli Mahallesi'nde yaşayan 53 yaşındaki Veli Kurt'un en büyük varlığı 75 model arabası. Murat 124 marka otomobilini [&hellip]

Tek çocuğu, 42 yaşındaki Hacı Murat

Çakırbeyli Mahallesi’nde yaşayan 53 yaşındaki Veli Kurt tam bir Murat 124 sevdalısı. Yılların eskitemediği 41 yıllık aracıyla Kurt trafikte ilgiyle karşılanıyor.

SON yıllarda eski araçlara yapılan özel bakımlarla ilgi artıyor. Şehirlerde alışık olduğumuz bu görüntü köylere kadar uzadı. Çakırbeyli Mahallesi’nde yaşayan 53 yaşındaki Veli Kurt’un en büyük varlığı 75 model arabası. Murat 124 marka otomobilini 1998 yılında alan Kurt tam 17 yıldır başka hiçbir araca binmedi. Çoğu parçası orijinal olan aracıyla dikkatleri gittiği her yerde üzerine çeken Kurt bu ilgiden de hayli memnun. Eski kasa aracını modern bir görüntüye kazandıran Kurt sürekli aracı satın almak isteyenlerin olduğunu dile getirerek satmak istemediğini belirtti.

TEK ÇOCUĞU MURAT 124

Ona ‘Yürüyen tabut’ da dediler,‘Gaz tenekesi’ de ‘Murat asla yolda koymaz’ da dediler. Teknoloji ve zamana direnerek, 40 yılda nice otomobilleri eskiten ‘Murat 124’ namı diğer ‘Hacı Murat’, Türk otomobil sektörünün yaşayan en büyük efsanesi olmayı başarıyor. Öyle ki Torbalı’da da fanatiği bulunan bu araçlar trafikte ilgiyi üzerine çekiyor. Daha önce Murat 124 marka aracı orijinal hale getirmek için 25 bin lira para harcayan Alattin Tekiner’in yanı sıra Çakırbeyli Mahallesi’nde yaşayan Veli Kurt da tam bir Murat 124 hastası. Hiç çocuğu olmayan Kurt, bu aracına çocuğu gibi bakıyor.

500 LİRAYA ALDI

Türkiye’de 1971-1977 arasında 134 bin 867 Murat 124 üretildi. Tofaş’ın Kartal, Doğan, Şahin’leri üretmeye başladığı 1977’de, Murat 131 (Serçe) ile birlikte 124’ün de üretimi durduruldu. O tarihten sonra klasik araç kategorisine girdi, değer kazandı. Birkaç yıldır, ellerindeki araçları hurdaya vermeyenler, modifiye edilmiş 124’leriyle yollara çıkıyor. Bu araçlardan bir tanesi de Çakırbeyli Mahallesi’nde yaşayan Veli Kurt’a ait. Şık görünümü ve keskin kırmızısıyla dikkatleri üzerine çeken aracın iç kısmı da gayet konforlu. 1998 yılında 500 liraya aldığı aracına şimdi on binin üzerinde para teklifi alan Kurt çok uç bir teklif almadığı sürece aracını satmayacağını dile getirdi. İbrahim DANIŞ