Temizlik isini ögretmene birakan sisteme tabiî ki karsi çikacagiz
Ilçede 1990 yilindan bu yana faaliyet gösteren 250 üyeli Egitim-Sen aktif yapisi ile dikkat çekiyor. Sendikanin Bastemsilcisi Rehberlik Ögretmeni Kemal Karakoyun,ilçedeki egitimin sikintilarina yönelik ilginç tespitlerde bulundu TORBALI Egitim Sen Bas Temsilcisi Kemal Karakoyun, ilçede kurulduklari günden bu yana yaptiklari faaliyetleri, egitim sendikasi olarak bugüne kadar hukuksal yönde kazandiklari davalari ve özellikle ilçemizdeki egitim alanlarindaki [&hellip]
Ilçede 1990 yilindan bu yana faaliyet gösteren 250 üyeli Egitim-Sen aktif yapisi ile dikkat çekiyor. Sendikanin Bastemsilcisi Rehberlik Ögretmeni Kemal Karakoyun,ilçedeki egitimin sikintilarina yönelik ilginç tespitlerde bulundu
TORBALI Egitim Sen Bas Temsilcisi Kemal Karakoyun, ilçede kurulduklari günden bu yana yaptiklari faaliyetleri, egitim sendikasi olarak bugüne kadar hukuksal yönde kazandiklari davalari ve özellikle ilçemizdeki egitim alanlarindaki sikintilari degerlendirdi. Ucretli ögretmenlerden tasimali egitim gören ögrencilerin sikintilarina kadar birçok sorunu dile getiren Karakoyun, sendika olarak nelerle mücadele ettiklerini gazetemizle paylasti. Karakoyun, ilçemizde egitim alaninda yasanan sorunlari degerlendirirken, temizlik, temçaliskan sinif uygulamasina, tasimali egitimdeki sikintilarina ve ögretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmemesine dikkat çekti.
IKTIDARLARIN BASKILARININ KARSISINDAYIZ
ILÇEDE 1990 yilinda Egitim-Sen olarak faaliyetlerine baslayan ve 1995 yilinda Egitim Sen olarak faaliyetlerini sürdüren sendikanin ilçemizde 250 üyesi bulunuyor. Kamu egitim emekçilerinin özlük, hukuksal, demokratik, ekonomik, sosyal haklarinin korunmasi ve gelistirilmesine yönelik fiili mesru düzenlemesinde hareket eden sendika ülkedeki özellestirilmelere karsi egitim emekçilerinin, haklarini savunuyor. Gerek uluslararasi gerekse ulusal düzeyde kamu hizmetlerinin ve sosyal devletin tasfiyele-rine karsi fiili ve mesru mücadele düzeninde Egitim-Sen’in yaptigi eylem ve etkinliklerle diger sendikalardan ayrilmakta oldugunu ifade eden Karakoyun, “Egitim-Sen herhangi bir siyasi partiye veya deger yargilarina yaslanarak kendini var etmeye çalisan sendika olmamakla birlikte, gücünü emekçilerden alan bir sendikadir” seklinde konustu.
HAK GASPLARININ ÖNUNDE SET GIBIYIZ
EGITIM Sen olarak egitimin ka-musal yönünün törpülenmesine yönelik olarak isverenin yürüttügü uygulama ve politikalara karsi fiili ve hukuksal mücadele sonucunda Türkiye genelinde bu-güne kadar kazanilmis 5 bin davalarinin oldugunu dile getiren Egitim-Sen Torbali bas temsilcisi Kemal Karakoyun, “Biz Egitim-Sen olarak Türkiye’de emegin kusatilmisligini kirmak, emekçi-lerin günden güne itildikleri sefa-lete karsi, sermaye yanlisi politikalara karsi, açlik sinifin asgari ücrete karsi, kamu emekçilerinin grevli toplu is sözlesmesi hakkinin gaspina karsi, saglikta katki paylarina karsi, performansa dayali çalisma düzenine karsi, 4/B, 4/C ve diger esnek kuralsiz güvencesiz istihdam biçimlerine karsi antidemokratik uygulamalar ve yönetimlere karsi demokrasiyi barisi, özgürlügü, savunmaktayiz. Ayrica egitimin laik, demokratik, bilimsel, kamusal olmasi olmazsa olmazlarimizdandir. Egitim-Sen olarak sürekli hukuksal mücadelemiz sürmektedir. Sendikamizin temel prensipleri bunlardir. Biz sivil toplum kurulusu olarak iktidarlardan kaynakli, baskinin arttirilmasi karsisinda göstermis oldugumuz tepki ile saldiri ve hak gasplarinin önüne set olusturmayi bilmisizdir. Haklarimizi daha iyi savunabilmek için örgütsel gücümüz arttirarak daima mücadelelerimize devam ediyoruz” dedi.
ÖGRETMENLER, VELILER VE ÖGRENCILER SINIF TEMIZLIYOR
TORBALI’da birçok okulda sikintilarin oldugunu, ücretli ögretmenlere ögrencilerin bakis açilarinin derslerde verim düsüklügü yarattigini ve derslik sikintisi çekildigini dile getiren Kemal Karakoyun, “Ilçemizde okul binalari ve derslik yetersizligi var. En temel sorunlarin basinda derslik ve bina sikintisi geliyor. Bunun disinda 150’ye yakin ücretli ögretmen çalisiyor. Bu saglikli de-gildir. Ögrenciler ücretli ögret-mene bugün var yarin yok gözü ile bakiyor. Bundan dolayi egi-timin kalitesi düsmektedir. Hiz-metli personel eksikliginden dola-yi okullarda siniflar, ya ögretmen tarafindan yada ögrenciler tarafin-dan temizleniyor. Hatta sinif velileri sirayla gidip siniflari temiz-liyor. Türkiye’de 300 bin ögret-men açigi vardir. Buna karsin 400 bin ögretmen adayi atanmak için bekliyor. Hükümet 10 Bin gibi komik atamalar yaparak bu açigi kapatmaya çalisiyor. Yeni mezun olmus bir çok ögretmen adayi varken emekli ögretmenlere görev verilerek böylece kadrolu çalistirilacak olan bir ögretmen maasi ile 3 tane emekli ögretmen çalistirilmaktadir” dedi.
EK DERS UCRETLERI ÖDENMIYOR
TORBALI’da ögretmenlerin öz-lük haklari olan ek ders ücretle-rinin yatirilmadigini iddia eden Karakoyun, “Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile defalarca görüsülmesine ragmen Mili Egitim, banka ve Mal Müdürlügü’nün arasindaki problemlerden dolayi ögretmenlerin özlük hakki olan ve zamaninda yatirilmamasi suç olan ek ders ücretleri ödenmemektedir ve ögretmenler magdur edilmektedir” dedi.