Ticaret meclisi renklendi

Torbalı Ticaret Odası'nın meclis toplantısında verilen ‘Etkili İletişim’ eğitimi ile toplantıda alışılmışın dışında sahneler yaşandı. Uygulamalı eğitime meclis üyelerin ve personelin katılması ile renkli görüntüler oluştu. TORBALI Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erkan Aksoy başkanlığında toplandı. Toplantıda, ‘Etkili İletişim’ eğitimi düzenlendi. İletişim Uzmanı Ramazan Karakaya tarafından verilen eğitim, Torbalı Ticaret Odası meclis [&hellip]

Ticaret meclisi renklendi

Torbalı Ticaret Odası’nın meclis toplantısında verilen ‘Etkili İletişim’ eğitimi ile toplantıda alışılmışın dışında sahneler yaşandı. Uygulamalı eğitime meclis üyelerin ve personelin katılması ile renkli görüntüler oluştu.

TORBALI Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erkan Aksoy başkanlığında toplandı. Toplantıda, ‘Etkili İletişim’ eğitimi düzenlendi. İletişim Uzmanı Ramazan Karakaya tarafından verilen eğitim, Torbalı Ticaret Odası meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eğitime, meclis üyelerinin yanı sıra meslek komitesi üyeleri ve oda personeli de katıldı. Eğitimin açılışında konuşan Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, “Vizyon ve misyonumuz gereği sürekli üyelerimizin beklentileri doğrultusunda hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Oda olarak da diğer odalara rol model olan çok önemli projeleri hayata geçirmenin gayretindeyiz. Gerçekleştireceğimiz etkili iletişim eğitimi ile de gerek meclis üyelerimizin gerekse de meslek komitesi üyeleri ve oda personelimizin gelişimine katkı sağlamaktayız. Eğitimler sonucunda sisteme layık bir şekilde memnuniyet odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

EMPATİ KURUN

Etkili iletişim eğitimini veren İletişim Uzmanı Ramazan Karakaya ise iletişimin her alanda çok önemli olduğunu söyledi. İletişim eğitmeni Ramazan Karakaya tarafından verilen seminerde, kişiler arası çatışmaların önlenmesine olanak sağlayacak iletişim teknikleri ve detayları anlatıldı. Gülümseme, dinleme, konuşma ve beden dili başlıklarından oluşan seminerde, bireylerin iş ve özel hayatlarında başarılı olabilmeleri için; karşılarındaki insanları ötekileştirmeden, önyargılardan uzak, empati kurabilen ve yüzünde gülümseme olan bir davranış kalıbını benimsemelerinin önemi vurgulandı. Müşteriler ile etkili iletişim kurmanın yollarını anlatan Karakaya “İletişim hayatın kendisidir. İletişim samimi duygu ve düşünce alışverişidir. Üyelerinizi anlamak ve kendinizi anlatmak adına onlar ile kurulan iletişim çok önemlidir. Karşınızdakinin problemini anlamaya çalışın ve onun psikologu olun. İletişim bilgi değil davranıştır” dedi.

YÜZ YÜZE VE GÖZ GÖZE İLETİŞİMİ TERCİH EDİN

Konuşmasında iletişimin püf noktaları ve en başarılı iletişim teknikleri hakkında da katılımcılara bilgi veren Karakaya “Birisiyle konuşurken mutlaka karşınızdaki kişiyi önemseyin. Karşınızdakinin düşüncelerine önem verdiğinizi belli edin. Takdir cümleleri kullanmaktan çekinmeyin. Sabır da bu konuda çok önemlidir. Sabırla beklemesini bilen kazanır. Sorduğunuz soru da sizin kalitenizle ilgili bilgiler verir. Farkındalık da çok önemlidir. İnsan farkında olduğu sürece çatışma yaşamaz. Doğru anlaşılmak için yüz yüze ve göz göze iletişimi tercih edin. Beden dilini düzgün kullanın. Nezaketi asla elden bırakmayın. Çünkü nezaket samimiyetin göstergesidir. Konuşurken net olun ve çok iyi anlatın. Mutlaka çözüme odaklanın, beyin çok yüksek sorun çözme yeteneğine sahiptir. Hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin. Karşıdakinin bakış açısına saygı gösterin. Herkesin kendi çapında muhteşem yönleri vardır. Muhataba saygı duymak her dediğini kabul etmek manasına gelmez. Gözleme önem verin. Hem kişiyi hem de şartlarını iyi tahlil edin. Karşınızdakinin problemlerini, zaaflarını, hassasiyetlerini teke düşürün ve ona göre davranın” diye konuştu. GÖKHAN YALKALK