Ticaret Odası üyelerine yapılandırma kolaylığı

TTO Meclis Başkanı Aksoy aidat borçlarını yapılandırmak isteyen üyelerine 31 Ekim'e kadar başvuru yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. Aksoy, bugün saat 14.00'de yapılacak olan 6736 sayılı kanun bilgilendirme toplantısına üyelerini davet etti

Ticaret Odası üyelerine yapılandırma kolaylığı

03.08.2016 tarih ve 6736 nolu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun 19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 6736 sayılı kanun ile ticaret ve sanayi odasına üye olan işletme ve firmaların 31 Haziran 2016 tarihinden önceki borçları yapılandırılabiliyor. Söz konusu yeni düzenlemeye ilişkin Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Erkan Aksoy bir açıklama yaparak yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerine çağrıda bulundu. Aksoy aidat borçlarında yapılandırma yapmak isteyen oda üyelerinin en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar dilekçe ile başvuru yapması gerektiğinin altını çizdi. İşlemlerin son güne bırakılmamasını da isteyen Aksoy, 6736 nolu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun ile ilgili üyelerine ayrıntılı bilgi vermek için bugün saat 14.00’de bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini söyledi. TTO Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda SGK Torbalı Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Ay ve SMMM Mali Birim uzmanı Murat Köseoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı toplantıda ayrıntılı bilgi verilecek.

FAİZSİZ ÖDEME İMKANI

Oda ve borsaların aidat borçları ile ilgili hükümete yaptıkları yoğun baskı sonucu yapılan düzenlemede oda aidatlarının da yapılandırılmasına karar verildi. İş adamlarının odalara olan aidat borçlarını yapılandırabilmeleri için hükümet bir kanun çıkardı diyerek sözlerine başlayan Ticaret Odası meclis Başkanı Erkan Aksoy “19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” ile 31 Haziran 2016 tarihinden öncesinde ödenmemiş olan aidat borçları yapılandırılabilecek. Son günlerde meydana gelen olayların ardından ülkenin lokomotifi olan sanayiciler ağır darbe aldı. Torbalı’da da birçok sanayici bu nedenle sıkıntı yaşadı. Bazı üyelerimiz aidat borçlarını uzun süreden beri ödeyemiyordu. Çıkan bu kanun ile birlikte üyelerimiz gecikmiş borçlarını faizsiz bir şekilde ödeyebilecekler” şeklinde konuştu.

ÜYELERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Bu yapılandırmanın borcu olan üyelere bir fırsat olduğunu vurgulayan Aksoy “Oda aidatları gibi borçların yapılandırılması ile ilgili düzenleme üyelerimizin yararlanması için büyük bir fırsattır. Bu uygulama sayesinde
ödenmesi gerektiği halde bu kanun yayımlandığı tarihe kadar ödenmemiş olan aidat borçlarının faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçildi. Başvuruların 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar Odamıza dilekçe ile yapılması gerekmektedir. Üyelerimizin bu işlemlerini son güne bırakmamasını tavsiye ediyorum. Oda personelimiz yapılandırma için gelen üyelerimize yardımcı olmaktadır” dedi.

Serkan GÜNBAY