TOR-İYİDER, hem üretecek hem dayanışacak

Torbalı İyilikleri Destekleme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TOR-İYİDER) Torbalı'da çalışan basın mensupları ile bir araya gelerek derneğin kuruluş amacı ve projeleri hakkında aktarımında bulundu

TOR-İYİDER, hem üretecek hem dayanışacak

Torbalı İyilikleri Destekleme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TOR-İYİDER) Torbalı’da çalışan basın mensupları ile bir araya gelerek derneğin kuruluş amacı ve projeleri hakkında aktarımında bulundu. Derneğin kuruluş amacı, faaliyetleri ve gelecek dönem projeleri hakkında bilgilendirme yapan Dernek Başkanı Uğur İbrahim Avcı, Torbalı’da bütün herkese dokunacaklarını ifade etti. Kapılarının herkese açık olduğunu ifade eden Avcı, Torbalılılara derneğe üye olma ve faaliyetlerde paydaş olma çağrısında da bulundu. Kuracakları yeni bir sistemle dezavantajlı gruplara destek olacaklarını ifade eden Uğur İbrahim Avcı, derneğin mottosunu üretim olarak belirlediklerini ifade etti.

KADINLAR HEM SOSYAL AKTİVİTE YAPACAK HEM MADDİ KAZANÇ SAĞLAYACAK

Torbalı İyilikleri Destekleme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TOR-İYİDER) Başkanı Uğur İbrahim Avcı dernek hakkında yaptığı bilgilendirmede; “Bölgemizde çok ciddi anlamda yokluğunu hissettiğimiz kadın girişimciliği, istihdam üretim ve sosyal etkinliklerle sosyal yardımlaşma faaliyetleri sebebiyle ‘ihtiyaçtan doğan bir şefkat hareketi’ olarak kurulan çiçeği burnunda derneğimiz toplumsal zihniyetlerde oluşmuş klasik hâlihazırda bilinen dernek algısının ötesinde lafta değil gerçek icraat ve eylemler ile tamamen farkındalık yaratacak düşüncelerle kurulmuştur. Ocak ayı içinde eksiklerimizi tamamlayarak Şubat 2022’den itibaren faaliyetlerimize yeni katılacak üyelerimizle de hız vermek arzusu içindeyiz. Bugün sizlere, derneğimizin amaç ve farkındalık yaratacağı faaliyetlerden ve çalışmalarımızdan bahsederek derneğimize üye katılımlarına davet ediyoruz. Özellikle girişimci düşüncelere sahip kadınlarımız ile yöresel ürünlere bilgi becerisi olan kadınlarımızın hem kazanç hem sosyal aktiviteler içinde olmanın vereceği mutluluğa sahip olmaları için derneğimize üye olmalarını arzu ediyoruz. Ayrıca sosyal meşguliyet arayıp da evde boş boş oturuyorum hem kendimi geliştirmek hem sosyal faaliyetler içinde bulunmak istiyorum diyen tüm aktif kadınlarımızı memnuniyetle bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

DERNEĞİN ÜÇ TEMEL FALİYET HEDEFİ BULUNUYOR

Derneğin 3 temel faaliyet ayağı bulunduğunu söyleyen Avcı, “Birinci ayağımız; mesleki eğitim, kurs ve Pro-Des hibe projeler ile gelir getirici faaliyetler yaratmak, ikinci ayağımız; gıda bankacılığı faaliyetlerine sahip tüzük statümüz gereği; sosyal yardım bağış ve hayır işleri yapmak. Üçüncü ayağımız ise; İktisadi-ticari işletme kurarak girişimci kadınlarımızı ve gençlerimizi de içine alan ticari üretimler yaparak elde edilecek gelirle eğitim bursları vermek, başta engelli ve dezavantajlı vatandaşlarımıza sağlık yardımları yapmak ve sokak canları için beslenme barınma ve klinik tedavilerine yardımcı olacak projelerimizi hayata geçirmek.” şeklinde konuştu.

“HEM DENİZİ GÖSTERECEĞİZ HEM BALIK TUTULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Derneğin temele hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Avcı sözlerini, “Girişimci zihniyet ve becerilere sahip kadınlarımıza, gençlerimize önderlik yapmak önünü açmak ve düşüncelerini becerilerini doğru kanalize etmelerine yardımcı olarak her türlü eğitim kurs almalarını sağlamak. Belediye İŞKUR – MEB Halk Eğitim Merkezi destekli çeşitli mesleki eğitim kurslar ile istihdam alanları yaratmak, özellikle PRO-DES destekli hibe kaynaklı projeler yaparak (önceliğimiz mikro tarımsal ve tekstil üretim odaklı projeler) kalıcı sürdürülebilir gelir getirici faaliyetler yaratmak, ekonomik imkânları olmayan kadın ve gençlerimize üretim malzemelerini sağlayarak da ürünlerini dernek olarak gelir getirecek şekilde Pazar yaratmalarına destek olmak.  Bu faaliyet anlayışımızla amacımız hem denizi göstermek hem de bu denizden balık tutulmasına yardımcı olmak.” şeklinde sürdürdü.

“ÖRNEK BİR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA AĞI KURACAĞIZ”

Dernek merkezinin imkânları ve burada yapmayı hedefledikleri işler hakkında açıklamalarda bulunan Avcı, “Dernek merkezimiz 250 m2 alana sahip olduğu için hem sosyal lojistik merkez olarak hem de sosyal tesis olarak kullanmak düşüncesindeyiz. Amacımız Torbalı da yokluğu hissedilen faaliyetlerin birçoğunu dernek merkezimizde gerçekleştirmek istiyoruz. Özellikle 2 yıldır salgın korona-pandemisi nedeniyle insanların sosyalleşmeyi paylaşımı unuttuğunu düşündüğümüz etkinlikleri ve her şeyden önemlisi yaşanan ekonomik sıkıntı içinde gelir getirici faaliyetlerimiz ile işletmelere çalışmaya gidemeyen ev kadınlarımıza köydeki kadınlarımıza ek gelir sağlayarak ekonomilerine destek olmak istiyoruz. Tüm yardım bağışlar tamamen şeffaf açık dürüst bir şekilde kayda alınacak olup web sayfamızdan düzenli olarak yayınlanacaktır. Çünkü vatandaşların kafalarında hiçbir şüpheye yanlış düşünmelere müsaade etmeyecek uygulamalarımızla örnek bir yardımlaşma dayanışma STK olacağımızı yönetim kurulu arkadaşlarımın destek ve çabaları ile kısa sürede göstereceğimize inanıyorum. Bu sebeple sizin aracılığınızla Derneğimiz hakkında Torbalı halkının ve diğer STK’ların kısa sürede bilgi sahibi olmalarını tanımalarını arzu ediyoruz. Şüphesiz diğer STK’larla – odalarla ve özel-tüzel-resmi tüm kurumlarla devamlı işbirliği ve dayanışma içinde olacağımızı da buradan beyan etmek isterim.” dedi.

“TÜM TORBALI’YI GÖNÜLDAŞIMIZ OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Derneğin amacı, hedefleri, işleyiş biçimi ve tasarladığı projelerine ilişkin açıklamalar yapan Avcı, “Kısacası sonuç olarak TOR-İYİDER olarak Torbalı’da eksikliğini hissettiğimiz yukarıdaki tüm konularda ve alanlarda çözüm paydaşı olmak istiyoruz. İnsanlarımızın içinde kaybolmaya yüz tutmuş iyilikleri ön plana çıkarmayı, iyilik organizasyonları etrafında toplanarak vatandaşlarımıza neşe – umut ve mutluluk kaynağı oluşturmak amacını taşıyoruz. Derneğimizin gönüldaşları olmayı ve yapacaklarımıza katkı sağlamayı düşünen herkesi üyemiz olmasını bekliyoruz” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.