TORBALI AVRUPA’DAN DA GÖÇ ALIYOR

Halkın misafirperverliğiyle tanındığı Torbalı’da Suriyeli sığınmacılar hariç 714 yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığı tespit edildi. 714 kişinin büyük çoğunluğunu Rus, Alman ve İran uyruklu kişiler oluşturuyor. Türkiye İstatistik Kurumu referans tarihinde geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip, ikamet izni yerine geçen kimlik belgesi olan (uluslararası koruma vb.) ve referans tarihinde geçerli adres beyanı olan ile İzmir’deki yabancı sayısını [&hellip]

TORBALI AVRUPA’DAN DA GÖÇ ALIYOR

Halkın misafirperverliğiyle tanındığı Torbalı’da Suriyeli sığınmacılar hariç 714 yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığı tespit edildi. 714 kişinin büyük çoğunluğunu Rus, Alman ve İran uyruklu kişiler oluşturuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu referans tarihinde geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip, ikamet izni yerine geçen kimlik belgesi olan (uluslararası koruma vb.) ve referans tarihinde geçerli adres beyanı olan ile İzmir’deki yabancı sayısını açıkladı. Geçici koruma statüsü ile İzmir’de bulunan Suriyeliler ise nüfusa dahil edilmedi. Buna göre Torbalı’da 714 yabancı uyruklu vatandaş ikamet ediyor. İlçede ikamet eden yabancıların çoğunluğu ise Rus, İran ve Alman vatandaşı olarak dikkat çekiyor.  Öte yandan Torbalı’da bu rakamın önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor.

GEÇMİŞTE SİYAHİ VATANDAŞLARA KUCAK AÇMIŞTI

Torbalı geçmişte de Afrika kökenli siyahilere kucak açmıştı. Sultan 2. Abdülhamit zamanında Torbalı’ya yerleştirilen çok sayıda siyahi, bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Torbalı kütüğüne sahip vatandaşlar olarak yaşıyor.