Torbalı esnaf bayrağını çekmeye başladı

Bir zamanlar 41 ilden daha fazla vergi ödeyen ilçe olarak ulusal basının gündemine çıkan Torbalı'da esnaf gün geçtikçe derinleşen ekonomik kriz nedeniyle peş peşe iflas bayrağını çekmeye başladı

Torbalı esnaf bayrağını çekmeye başladı

Bir zamanlar 41 ilden daha fazla vergi ödeyen ilçe olarak ulusal basının gündemine çıkan Torbalı’da esnaf gün geçtikçe derinleşen ekonomik kriz nedeniyle peş peşe iflas bayrağını çekmeye başladı. Türkiye’nin en önemli tarımsal ve sanayi üretim merkezlerinden biri konumunda olan ulaşım imkânlarının genişliği ve bulunduğu konumu itibariyle ülkenin en önemli ticaret merkezlerinden bir olma yolunda ilerleyen Torbalı’da son bir ay içerisinde yaklaşık 20 esnaf kepenk kapattı.

HENÜZ KEPENK KAPATMAYAN ESNAF DAHA NE KADAR DAYABİLECEĞİNİ BİLMİYOR

İlçenin gerek tarımsal gerek sanayi üretiminde gelişiminde önemli katkılar koyan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, bir süredir esnafla bir araya gelerek üreticinin sorunlarını dinlemesi ve ortak çözümler üretmeye gayret etmesiyle ilçe basınının gündeminde önemli yer tutsa da görünüşe göre Başkan Olgun’un çabaları da tek başına yeterli olamıyor. Son bir ay içerisinde kepenk kapatan işletmelerin arasında Torbalı’da markalaşmış firmaların da bulunması bu gerçekliği gözler önüne seriyor. Henüz kepenk indirmeyen esnaflar ise yeni yıl itibariyle elektrik ve doğalgaza gelen fahiş zamlar karşısında daha ne kadar direnebileceklerini bilmediklerini ifade ediyorlar.

“KAÇINILMAZ SONUN YANSIMALARINI GÖRÜYORUZ”

Konuya ilişkin durum değerlendirmesinde bulunan DEVA Partisi Torbalı İlçe Başkanı Serdar Havsut, “Ülkenin içinde olduğu ekonomik sıkıntı artık iktidar tarafından bile gizlenemiyor. Derinleşen kriz yurt genelinde olduğu gibi ilçede de onarılması güç hasarlar ortaya çıkarıyor ne yazık ki. Torbalı’da her geçen gün yeni bir esnaf dükkânının kepengini indirmek zorunda kalıyor. Esnaf uzun süredir sattığı ürünün yerine yenisini almak için cebinden ekleme yapmak durumunda. Bu da esnafın zarar etmesi demek oluyor. Ticaret kar elde etmek için yapılan bir iş iken son aylarda ticaret erbapları bırakın kar etmeyi, önceki dönemlerde elde etmiş olduğu karını kullanarak ticaretini sürdürmeye devam ediyor. Herkesin de takdir edeceği gibi bu durumun sürdürülebilirliği bulunmuyor. Bu gidişatın sonu kaçınılmaz iflastır. Son bir aydır Torbalı’da da bu kaçınılmaz sonucun yansımalarını görmeye başladık.” ifadelerini kullandı.