Torbalı Kaymakamlığı harekete geçti

İlçemizde eğitim veren bir okulda öğrenim gören 225 öğrencinin neredeyse tamamının fakirlik belgesi alması, Torbalı Kaymakamlığı'nı harekete geçirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve mahalle muhtarlarının önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan toplantıda bir araya gelmesi beklenirken, gerçekleşecek olan toplantıda radikal kararların alınacağı öğrenildi

Torbalı Kaymakamlığı harekete geçti

2018-2019 eğitim öğretim yılının start almasıyla birlikte 3 aylık tatil döneminin ardından yeniden hareketlenen okullarda her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli yardımlardan faydalanmak üzere fakirlik belgesi almak için birbirleriyle yarışan veliler, okul yöneticilerini bir hayli zorlamaya başladı. Torbalı Kaymakamlığı başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi’nin eğitim öğretim dönemi başında ihtiyaç sahibi öğrencilere yaptığı kıyafet, kırtasiye ve para yardımından yararlanmak için soluğu ilk olarak okul müdürlerinin yanında alan veliler, daha sonra mahalle muhtarlığının yolunu tutuyor. Buradan mahalle muhtarlarının onayıyla birlikte ilgili kuruma giderek yardımlardan faydalanan veliler, ihtiyaç sahibi aileleri de gölgede bırakıyor.

YÜZDE 80’İNİN MADDİ DURUMU İYİ

İhtiyaç sahibi olmayan ailelerin fakirlik belgelerini temin etmek üzere verdiği mücadelenin boyutunu gazetemize açıklayan Muhtarlar Derneği Başkan Atatekin Doğan, eğitim yılının başlamasıyla birlikte benzer görüntülerin yeniden kendini tekrarladığını ifade etti. Bu çerçevede mahalle muhtarları ile okul müdürlerinin zora düştüğünü kaydeden Doğan, yardımların karşılığını bulmadığını söyledi. Torbalı Kaymakamlığı’nın öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi’nin temsilcilerinin de katılımıyla önümüzdeki günlerde bir toplantının düzenleneceğini ve bu konunun temel gündem maddesi olarak değerlendireceğini hatırlatan Doğan, “Her yıl eğitim yılı başında benzer sorunlarla karşılaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi kışlık bot ve kazak gibi kıyafet yardımı, Torbalı Belediyesi de kırtasiye yardımında bulundu. Bu yardımlardan faydalananları genel olarak ele aldığımızda neredeyse yüzde 80’ninin maddi durumu iyi.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN TAMAMINA BELGE VERİLDİ

İhtiyaç sahiplerine yönelik yapılan yardımların sahada karşılığını bulmadığını sözlerine ekleyen Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, ilginç tespitlerde bulundu. İlçede kırsal bir mahalle de eğitim gören okulda 225 öğrencinin neredeyse tamamının fakirlik belgesini temin ettiğini belirten Doğan, “Allah aşkına o okulda eğitim görenlerin tamamı mı ihtiyaç sahibi. Tabii ki hayır. Okul müdürlerimiz bazı velilerce baskı altına alınıyor. Muhtarlarımızda okul yöneticileri tarafından verilen ailelerin fakirlik belgesini onaylayarak, Torbalı Kaymakamlığı’na, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ya da Torbalı Belediyesi’ne yönlendiriyor. Sonra da izdiham yaşanıyor. Bu görüntü Torbalı’ya hiç yakışmıyor.” ifadesinde bulundu.

kututut: FAKİRLİK BELGELERİNİ VAKIF VERMELİ

Torbalı Kaymakamlığı’nın öncülüğünde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik önemli projelerin bir bir ilçede hayata geçirildiğini sözlerine ekleyen Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, “Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan toplantıda bundan böyle her türlü yardımların ilgili kurumlara normalde muhtarlıklarca verilen fakirlik belgelerinin Torbalı Kaymakamlığı’nın Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından verilmesini talep edeceğiz. Sonuçta biz muhtarlar vatandaşların beyanlarına göre belgeleri veriyoruz. Oysa Torbalı Kaymakamlığı’nın ilgili birimi, bir vatandaşın fgakir olup olmadığını ne kadar mal varlığı olduğunu sistem üzerinde görüyor. Buna göre fakirlik belgeleri verilirse şayet işte o zaman yardımlar gerçek sahiplerine ulaşır. Biz bunu toplantıda talep edeceğiz.” diye konuştu.  Murat CAN