Torbalı'ya kabusu yaşatan cani Karabağlar'daki cinayeti de anlattı

Torbalı, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde 31 Ağustos ve 1 Eylül'de cinayet, yaralama, gasp ve gasp teşebbüsü olaylarını gerçekleştirdiği suçlamasıyla Menderes'te yakalanan ve çıkarıldığı hakimlikçe dün tutuklanan Bülent Şengün'nün karıştığı olaylara ilişkin detaylar ortaya çıktı

Torbalı'ya kabusu yaşatan cani Karabağlar'daki cinayeti de anlattı

İzmir Emniyet Müdürlüğünü ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada zanlının 31 Ağustos ve 1 Eylül'de toplam 6 olayda 10 suça karıştığı, 3 olayın güvenlik kameralarınca kaydedildiği belirlendi. Bülent Şengün'nün cinayet suçundan 15 yıl cezaevinde kaldığı, bir süre önce tahliye olduğu, 31 Ağustos'ta Torbalı ilçesinde cezaevinden arkadaşı olan taksi şoförü Arif Karabacak'ı gasbederek tabancayla öldürdüğü belirtildi. Bu olay sonrası yoldan geçen bir sürücüyü silahla tehdit ederek hafif ticari aracını gasbeden zanlının aynı ilçede bir markete giderek 16 yaşındaki çalışan İlayda Aygar'ı tabancayla yaraladığı ve marketi yağmaladığı belirlendi. Zanlının 1 Eylül'de ise Karabağlar'da banka şubesinden çıkan bir kişiyi gasbetmeye çalıştığı tespit edildi. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüde aracına binmeye çalışan kişiyi gasbetmeye çalışan zanlının, başarısız olması sonrası elinde silahla kaçması yer alıyor.

Mezarların üzerinde yürümeme uyarısı

1 Eylül'de Karabağlar'daki Paşaköprü Mezarlığında Engin Ket'in (42) öldürülmesi ve otomobilinin gasbedilmesi olayına ilişkin de güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerde Engin Ket'in otomobiliyle Paşaköprü Mezarlığı'na girmesi, zanlının aynı otomobille mezarlıktan ayrılması ve bir süre sonra yol kenarına park edip yaya olarak uzaklaşması görülüyor. Şüpheli Bülent Şengün'nün polisteki ifadesinde kendisini mezarların üzerinde yürümemesi için uyaran Engin Ket'i tabancayla kafasından vurarak öldürdüğünü anlattığı öğrenildi.

Uyuşturucu etkisi altında

Güvenlik kameralarının kaydettiği bir diğer olayda ise Bülent Şengün'nün 1 Eylül'de Gaziemir'deki bir alışveriş merkezinin otoparkında otomobiline bindiği C.Ü'ye (26) tabancayla ateş ederek yaralaması ve otomobili gasbederek kaçması yer alıyor. Öte yandan Bülent Şengün'nün emniyetteki ifadesinde saldırdığı kişileri tanımadığını, uyuşturucu parası için gasp yaptığını, bu olaylar sırasında uyuşturucu ve alkol etkisi altında olduğunu söylediği de öğrenildi.