Torbalı'da korkutan yangın fabrika küle döndü

Torbalı'nın Kuşçuburun ile Yazıbaşı Mahallerinin arasında bulunan bir kozmetik fabrikasında Cumartesi günü henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu 3 işçi yaralandı.   Torbalı Yazıbaşı-Kuşçuburun mevkisinde bulunan Diamo kozmetik fabrikasında Cumartesi günü saat 10.30 sularında yangın çıktı. Çıkan yangın sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 Acil Servis, Afad ve jandarma ekibi sevk edildi. [&hellip]

Torbalı'da korkutan yangın fabrika küle döndü

Torbalı’nın Kuşçuburun ile Yazıbaşı Mahallerinin arasında bulunan bir kozmetik fabrikasında Cumartesi günü henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu 3 işçi yaralandı.

 

Torbalı Yazıbaşı-Kuşçuburun mevkisinde bulunan Diamo kozmetik fabrikasında Cumartesi günü saat 10.30 sularında yangın çıktı. Çıkan yangın sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 Acil Servis, Afad ve jandarma ekibi sevk edildi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında yaralanan 3 işçi Torbalı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çıkan yangın sonrası yaralı işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucu çıkan yangın kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan yangın sonrası ekipler soğutma işlemine devam ettiği öğrenildi.

 YANGIN BAHARAT FABRİKASINA DA SIÇRADI

Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürerken, 3 LGP tankının patlama riskine karşı jandarma ve itfaiye ekipleri bölgedeki vatandaşları uzaklaştırdı. Öte yandan, çıkan yangının kozmetik fabrikasının yakınında bulunan bir baharat fabrikasına sıçradığı öğrenilirken itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle buradaki yangının kısa sürede kontrol altına alındığı belirtildi.

ABDULVAHAP OLGUN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Yangın sonrası fabrika kullanılamaz hale gelirkenTorbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun Kuşçuburun’da bulunan Diamo Cosmetic fabrikasında çıkan yangın ile ilgili olay yerinde açıklamalarda bulundu. Olgun, “Yangın, işçiler çalışırken çıkmış. Devletin tüm kurumları olay yerinde. 10 yıldır faaliyette olan fabrika, başta parfüm ihracatı yapıyor. Kimyasal ürünlerden dolayı söndürme çalışmaları kolay değil. Fabrika, 20 bin metrekare alanda kurulu. Yangın çıktığı sırada vardiyada 60 personel varmış” açıklamasında bulundu.

 

KORKUDAN NE YAPACAĞIMIZI BİLEMEDİK

Çıkan yangın sonrası ilçe halkı büyük tedirginlik yaşarken gazetemize açıklamalarda bulunan Mehmet Çataş,  “İlk büyük bir patlama sesi duyduk ondan sonra ise dumanlardan birden yükselmeye başladı. Ailem ve çevredeki birçok yakınımız korku dolu gözler ile beraber yangının sönmesini bekledik.’’ dedi. HÜSEYİN GÜRHAN

Haber

Haber

Haber