Torbali’da sagduyu hakimdi Eylemcilerle polis iç içe

Gezi Parki olaylarini protesto eylemleri dün de devam etti. Eylemde, Türkiye’nin dört bir yanindaki olaylara nazaran sagduyunun hakim olmasi dikkatlerden kaçmadi. TAKSIM Gezi Parki için baslayan ve sonradan tüm Türkiye’ye yayilan protesto eylemleri devam ediyor. Torbali’da bu eylemler 3 gündür araliksiz bir sekilde sürüyor. Yediden yetmise her vatandasin katildigi eylemlerde, ellerine Türk bayraklari alan vatandaslar [&hellip]

Torbali’da sagduyu hakimdi Eylemcilerle polis iç içe

Gezi Parki olaylarini protesto eylemleri dün de devam etti. Eylemde, Türkiye’nin dört bir yanindaki olaylara nazaran sagduyunun hakim olmasi dikkatlerden kaçmadi.

TAKSIM Gezi Parki için baslayan ve sonradan tüm Türkiye’ye yayilan protesto eylemleri devam ediyor. Torbali’da bu eylemler 3 gündür araliksiz bir sekilde sürüyor. Yediden yetmise her vatandasin katildigi eylemlerde, ellerine Türk bayraklari alan vatandaslar hükümeti ve polisin büyük illerde vatandaslara uyguladigi sert müdahaleyi kiniyor. Önceki gece yine bir araya gelen yüzlerce vatandas, ilçe sokaklarinda “hükümet istifa, her yer Taksim her yer direnis” sloganlari attilar. Eylemde en dikkat çekici sey ise polisle eylemcilerin samimi görüntüleriydi. Büyüksehirlerde polisin müdahalesi sert olurken, Torbali’da aksi bir durum yasaniyor. Eylemcilerin içinde dolasan sivil polisler, kimi zaman eylemdeki tanidiklariyla sohbet edip kahkaha atti.

IKI KOLDAN YURUYUS
ULKENIN dört bir yaninda devam eden protesto eylemlerinde özellikle polis çok sert müdahalelerde bulunuyor. Izmir, Istanbul, Ankara, Adana, Tunceli gibi büyük illerde uygulanan bu siddet, kimi zaman vatandas ve polis arasinda tasli sopali çatismalara sahne oluyor. Torbali’da bunlarin tam aksine demokratik bir sekilde eylem yapiliyor. Sagduyunun hakim oldugu protesto yürüyüslerinde herhangi bir olay yasanmadi. Önceki gece yapilan eylem ise 2 ayri koldan yürütüldü. Ilk grup Cumhuriyet Mahallesi Baris Yapi Sitesi önünden harekete geçerken, ikinci grup ise Sadik Ileri Bulvari’ndan harekete geçti. Polisin yogun güvenlik önlemi aldigi eylemde herhangi bir sorun yasanmadi. Eylemde birbirinden degisik pankart ve dövizlerin tasinmasi ise eyleme renk katti.

UYGUR DA DESTEK VERDI
HIÇBIR siyasi partinin bayraginin bulunmadigi yürüyüse, Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur ve esi Afet Uygur, CHP Ilçe Baskani Faruk Akpinar, Türkiye Komünist Partisi Ilçe Baskani Erkan Altuner, Isçi Partisi Ilçe Baskani Muzaffer Yildirimer, Alevi Bektasi Dernegi Baskani Dogan Mercan, Muhtarlar Dernegi Baskani Atatekin Dogan, Çagdas Yasami Destekleme Dernegi Torbali Temsilcisi Tanzer Bogan ve çok sayida sivil toplum örgütü temsilcisi katildi. Saat 19.00 civarinda baslayan protesto yürüyüsü, 22.00’ye kadar devam etti. Öte yandan Alpkent Mahallesi, Torbali Mahallesi, Ertugrul Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi bölgelerinde vatandaslar balkonlarina çikip tencere ve tavalara vurarak destek mesaji verdiler.