Torbali'nin agirligi Izmir'de artacak

TTO yönetimi, Habertürk Egeli, Egeli Sabah, Yeniasir ve Milliyet Ege Gazetelerinin temsilcilerini ziyaret ederek hedeflerini anlatti. Ziyaretlerde, Torbali'nin agirliginin Izmir'de artmasi için yapilacak çalismalar anlatildi. TORBALI Ticaret Odasi’nin geçtigimiz hafta üyelerinden güvenoyu alan yeni yönetimi, önceki gün Milliyet, Sabah ve Yeni Asir ve Habertürk yayin yönetmenleri ile bulustu. Gazetelerin Ege ve Izmir temsilcileriyle kapsamli bir [&hellip]

Torbali'nin agirligi Izmir'de artacak

TTO yönetimi, Habertürk Egeli, Egeli Sabah, Yeniasir ve Milliyet Ege Gazetelerinin temsilcilerini ziyaret ederek hedeflerini anlatti. Ziyaretlerde, Torbali’nin agirliginin Izmir’de artmasi için yapilacak çalismalar anlatildi.

TORBALI Ticaret Odasi’nin geçtigimiz hafta üyelerinden güvenoyu alan yeni yönetimi, önceki gün Milliyet, Sabah ve Yeni Asir ve Habertürk yayin yönetmenleri ile bulustu. Gazetelerin Ege ve Izmir temsilcileriyle kapsamli bir görüsme yapan Torbali Ticaret Odasi yöneticileri, hedeflerini anlatti. Ticaret Odasi’nin misyonu hakkinda bilgi veren TTO heyeti, Habertürk Egeli Yayin Yönetmeni ve Ege Temsilcisi Osman Gencer, Yeniasir Genel Yayin Yönetmeni Sebnem Bursali, Egeli Sabah Yazi Isleri Müdürü Engin Agir, Milliyet Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni ve Hamdi Türkmen’e Torbali’nin simgesi olan Ikiz Kizlar Heykeli’ni takdim etti.

EKONOMININ NABZI KONGRE MERKEZINDE ATACAK
TORBALI Ticaret Odasi’nin (TTO) 15 Mayis’ta gerçeklesen seçimlerinde göreve gelen yeni yönetim, ise hizli basladi. TTO Baskani Abdulvahap Olgun ve Meclis Baskan Behçet Çinar ile yönetim kurulu, önceki gün ulusal ve bölgesel gazetelerin Izmir temsilcileri ile bulustu. Basinla bulusmada yapimi süren kongre merkezi ve yeni TTO yönetiminin hedefleri hakkinda bilgi verildi.  basin bulusmasinda, gündemin ilk sirasinda yapimi süren kongre merkezi vardi. 7 katli yeni oda binasi insaatlarinin hizla sürdügünü belirten Olgun, bu bina içinde Torbali’ya 350 kisilik kongre merkezi kazandiracaklarini dile getirdi.  Binanin bir yil içinde tamamlanmasini hedeflediklerini dile getiren Olgun, “Insaat yüzde 65 seviyesine geldi. Önümüzdeki hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu ile görüsecegiz. Bu görüsmemizde Türkiye’nin birçok bölgesinde egitime katkilar saglayan TOBB’un buradaki kongre merkezi konusunda bize destek olmasini talep edecegiz” dedi. Ekonomi toplantilarinin Izmir’deki otellerde yapildigini belirten Olgun, “Biz, havaalanina yakin bir noktadayiz ve Izmir ekonomisinin nabzinin attigi bu toplantilara kongre merkezimizle talip olacagiz” diye konustu.

GENÇ EKIP
GÖRUSMELERDE en dikkat çeken bir diger konu ise ekibin gençligi oldu. 34 yasinda olan Olgun, yönetim kurulundaki 20 kisiden 10’unun da 3037 yas arasinda oldugunu belirterek, “Türkiye’nin en genç ama en tecrübeli oda yönetimiyiz ve hedefimiz de durmaksizin büyümek. TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ile görüstüm, su anda Türkiye’de bizden daha genci ve enerjik olani yok. Bu enerji ile güzel isler basaracagiz” dedi. Torbali Ticaret Odasi’ni ilerleyen dönemde daha etkin bir oda haline getireceklerini kaydeden Olgun, sadece Torbali’da degil tüm Izmir’de etkin olacaklarini ifade etti. Olgun, “Torbali, sanayinin ve ekonominin can damaridir. Izmir vergisinin yüzde 52’si Torbali’dan toplaniyor. Bu anlamda ilçemiz önemli bir merkez. Biz, bunun bilincindeyiz. Uyelerimizden aldigimiz destekle yükümüz biraz artti. Sadece Torbali’da degil, Izmir’in tümünde etkili bir oda olmak istiyoruz” dedi.

ÇINAR: MODEL OLDUK
BIR önceki dönem oda baskanligini yürüten, ancak bu seçimlerde meclis baskani olarak görev yapan Behçet Çinar da bu yaptiklariyla Türkiye’ye örnek bir model olduklarini söyledi. Çinar, “Biz, ayni ekibin içinden bir arkadasimizin baskanlik koltuguna oturmasi için elimizden gelen destegi verecegimizi basindan söylemistik. Bunu da gerçeklestirdik. Bu anlayisin halka halka Türkiye’ye yayilmasi gerekiyor. Bu koltuklara hizmet için oturulmali. Bir, iki, bilemediniz üç dönem bu koltuklara oturabilirsiniz ama yedi, sekiz dönem bu koltuklarda oturmak dogru degil” dedi.