Torbalı'nın en renkli iş makinesi

25 yıldır iş makinesi operatörlüğü yapan Bayram Karakaya kepçesini 50'den fazla oyuncak ve aksesuarla süsleyerek rengârenk yaptı. Kullandığı iş makinelerini süslemeyi bir tutku haline getiren Karakaya’nın kepçesini gören dönüp bir daha bakıyor.

Torbalı'nın en renkli iş makinesi

İŞİNİ tizlilikle yapan insanları bir kısmı çalıştıkları yerleri kendine göre tasarlayarak bazen alışılmışın dışında görüntülere sahne oluyor. Her ne işle uğraşırlarsa uğraşsınlar kendilerinim rahat edeceği şekilde çalışma ortamlarını oluşturanlar adeta mesleklerini tutkuyla yapıyor. Torbalı’da yaşayan iş makinesi operatörlüğü yapan Bayram Karakaya da meslek hayatında kullandığı her iş makinesini kendine özgü şekilde süsleyerek modifiye ediyor.

SÜSLEME YAPMAK TUTKUSU OLDU

Bayram Karamaya kendisine ait iş makinesiyle çalışarak ailesinin geçimini sağlıyor. Karakaya kullandığı her iş makinesini oyuncak ve aksesuarlarla süslemesiyle diğer iş makinesi operatörlerinden ayrılıyor. Şu an kullandığı iş makinesinin içini ve dışını 50’den fazla aksesuarla süsleyen Karakaya bunu bir tutku olduğunu ifade ederek, “İşim ne kadar zor ve biraz da pis olsa da ben işimi yaparken daima titiz oldum. İş makinemi süslemem bir yerden sonra tutkuya dönüştü. Oyuncaklar, ışıklar, modifiye aksesuarlarıyla iş makinemi süsledim. Bazen insanlar durup bakıyor ve fotoğraf çektiriyor. Arada süslere eklemelerde yapıyorum” dedi.

KENDİNE HAS KULLANMA TEKNİKLERİ VAR

Bayram Karakaya meslek hayatı boyunca kendini geliştirmek için her fırsattı değerlendirerek kepçe operatörlüğün de kendini kanıtlamış. Karaya, kepçeyle pinpon toplarını borulardan geçirme yarışmasına da katılarak İzmir ikincisi olmayı başarmış. İş makinesi kullanıma farklı bir yorum getiren Karakaya iş makinesinin direksiyonun üzerine oturarak makineyi kullanıyor. Farklı iş makinesi kullanma tekniklerinin videolarının internette yüzlerce kez tıklanan Karakaya, “İş makinesi kullanımında farklı metotlar deneyerek kendimi geliştirdim. Şu an benim gibi direksiyonun üzerine oturarak iş makinesinin kullanma kollarını görmeden kullanan başka operatör yok” şeklinde konuştu.

YASİN GÜLCÜ