Torbalı'nın trafiğini akaryakıt zamları rahatlattı

Torbalı'nın ilçe merkezi ve Aydın Asfaltı üzerindeki en büyük sorunlarından birisi olan trafik sıkışıklığı akaryakıt fiyatlarının 16 lira sınırına dayanmasının ardından ciddi ölçüde rahatladığı gözlemlendi

Torbalı'nın trafiğini akaryakıt zamları rahatlattı

Son 6 ay içerisinde yüzde 245 oranında yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle vatandaşlar, araba kullanımlarını ciddi oranda azaltmaya başladı. Dolar kurundaki fahiş yükseliş ve brent petrol fiyatlarındaki ciddi artış nedeniyle kısa bir süre içinde akaryakıt fiyatlarının yaklaşık 2,5 kat artması ülke genelinde olduğu gibi ilçede de motorlu taşıt kullanımının azalmasına neden oldu. Öte yandan akaryakıt fiyatlarındaki yüksek artıştan kaynaklı hem ilçedeki akaryakıt istasyonu sahipleri hem de vatandaşlar şikâyetçiler.

“AKARYAKIT ZAMMI DEMEK BÜTÜN ÜRÜNLKERİN PAHALILAŞMASI DEMEK”

Vatandaşlar, akaryakıta gelen zamlar nedeniyle hayat pahalılığının daha yakıcı bir hal aldığını ifade ederlerken, “Artık arabamıza binmeye korkuyoruz. Bundan 6 ay öncesine kadar kilometrede 40 kuruş yakan arabam şu anda 1 lira yakıyor. Bu artış bizi arabaya binmekten vazgeçirdi. Bunun yanında akaryakıt zamları aslında bütün ürün ve hizmetlerin fahiş oranda zamlanmasına sebep oldu. Çünkü imal edilen bütün ürünlerin gerek hammaddesi gerek kendisi gerekse bir parçası bir transfer sürecinden geçiyor. Bu durum da otomatikman maliyet artışına neden oluyor ve bu maliyet artışı da vatandaşa zam olarak yansıyor. Şu anda bu durumun yarattığı tek bir memnuniyet var Torbalı’nın trafik sıkışıklığı sorunu ciddi ölçüde çözülmüş oldu ama bunun da kime faydasının olduğu henüz bilinmiyor” şeklinde konuştular.

“SATIŞLARIMIZ CİDDİ ORANDA DÜŞTÜ”

Öte yandan akaryakıt istasyonu sahipleri de akaryakıt fiyatlarındaki artıştan şikâyetlerini, “Dolar kuru ve Brent Petrol fiyatlarının yükselmesi akaryakıt fiyatlarına zamları da beraberinde getirdi. Akaryakıt kalemlerinden benzin ve motorin hem açık hem de gizli zamlandı. Son zamlarla birlikte benzin ve mazotun litresi 16 liraya dayandı. LPG ise benzin ve motorinden aşağıda kalmadı. LPG de 10 lira bandına yaklaşmış durumda. Benzin ve motorin fiyatları adeta sürücülere kontak kapattırdı. Fiyatların 16 TL’ye dayanması nedeniyle akaryakıt istasyonlarında satışlar belirgin biçimde düştü. Daha çok dar gelirli ailelerin otomobilleri için kullandığı LPG satışları yüzde 20 dolayında düştü.” Sözleriyle dile getirdiler.