Torbalı'nın ulaşım sorunu bitmiyor

Torbalı'nın en büyük sorunlarından birisi olan ulaşım sorunu çözümsüzlüğü devam ediyor. Özellikle Devlet Hastanesi'ne ulaşımın büyük sıkıntı olduğu ilçede Ayrancılar bölgesinden gelen vatandaşlar hastaneye ulaşmak için en az 1 km yol yürümek zorunda kalıyor

Torbalı'nın ulaşım sorunu bitmiyor

Torbalı’nın en büyük sorunlarından birisi olan ulaşım sorunu çözümsüzlüğü devam ediyor. Özellikle Devlet Hastanesi’ne ulaşımın büyük sıkıntı olduğu ilçede Ayrancılar bölgesinden gelen vatandaşlar hastaneye ulaşmak için en az 1 km yol yürümek zorunda kalıyor. ESHOT dışında ulaşım araçlarının oldukça sınırlı olduğu ilçede Ayrancılar bölgesinden gelen vatandaşlar, otobüslerin güzergahı nedeniyle büyük sıkıntı çekiyorlar.

Hastaneye gitmek isteyen Ayrancılar, Pancar, Yazıbaşı ve Kuşçuburun tarafından gelen vatandaşlar, Torbalı Mahallesi’ndeki bulvar üzerinde bulunan Sağlık Ocağı önünde indikten sonra yaklaşık 1 km olan yolu yürümek zorunda kalıyor. İlçe nüfusunun neredeyse yarısının yaşadığı bu bölgedeki vatandaşın çilesi haline gelen durumun çözülmesini isteyen vatandaşlardan Mehmet Akyıldız, “ESHOT’ların hiçbiri hastane önünden geçmiyor. Yaşlı insanlar, Torbalı Mahallesi Sağlık Ocağı önünde inerek, yaklaşık 1 kilometre yürüdükten sonra hastaneye varıyorlar. Otobüsler, Kipa’nın bulunduğu bulvar yerine direk hastane tarafına gelseler, sonrasında ilçe merkezine girse ve geri dönüşte de aynı güzergahı izlese çok güzel olur. Vatandaşın yoğun olarak kullandığı otobüslerin, ‘hastaneye uğramaz’ diye bir durumu olamaz! Bu güzergahı yapanlar, bunu hesap etmedi mi? Hizmet yapmak istiyorlarsa, önce bu güzergahı düzeltsinler.” ifadelerini kullandı.

BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇİLMEİSNİ İSTİYORLAR

Açıklamalarını sürdüren Akyıldız, “Amaç, dolmuşların olmaması nedeniyle şehir içi ulaşımı sağlamak ise, o konu apayrı olay! Biz hastaneye gitmek istiyoruz. Tekeli, Ayrancılar, Pancar, Yazıbaşı tarafından gelen insanları neden Metropolis Bulvarı’na sokuyorsunuz? İlla inmek isteyen Kemalpaşa Kavşağında insin. Geride kalanları ana asfalt üzerinden hastaneye götür ve Kız Meslek Lisesi’nin oradan içeri girmek istiyorsan gir” dedi. Durumu anlatmak için defalarca yetkili makamları aradıklarını, ancak muhatap bulamadıklarını ifade eden Akyıldız, çözüm için bir an önce harekete geçilmesini istediklerini ifade etti.