Torbali'nin üst geçitle imtihani

            Yayalar için yapilan üst geçit vatandaslara büyük bir sikinti yasatiyor. Ust geçitteki asansör günde 3 defa bozluyor. Hastane yolundaki üst geçidi kullanmak zorunda kalan yaslilar hastalar her defasinda 120 merdiveni çikmak zorunda kaliyor         IZBAN gelmeden çilesi geldi. 2011 yilinda yapimina baslanan ve aradan geçen 3 [&hellip]

Torbali'nin üst geçitle imtihani

 

 

 

 

 

 

Yayalar için yapilan üst geçit vatandaslara büyük bir sikinti yasatiyor. Ust geçitteki asansör günde 3 defa bozluyor. Hastane yolundaki üst geçidi kullanmak zorunda kalan yaslilar hastalar her defasinda 120 merdiveni çikmak zorunda kaliyor

 

 

 

 

IZBAN gelmeden çilesi geldi. 2011 yilinda yapimina baslanan ve aradan geçen 3 yila ragmen halen tamamlanamayan IZBAN, ilçeyi ikiye ayirmis ve araç üst geçitleri ucubeye benzetilmisti. IZBAN hatti Torbali’yi neredeyse bastan asagi ikiye ayirirken, sadece Hükümet Konagi önüne bir adet yaya üst geçidi yapildi. Kilometrelerce uzunluktaki IZBAN’a bir yaya üst geçidinin düsmesi tartisila dursun, mevcut yaya üst geçidinin asansörü de çalismiyor. IZBAN’in ikiye ayirdigi Torbali’nin bati yakasinda basta hastane olmak üzere birçok kurum bulunuyor. Asansör çalismadigi için yaslilar, engelliler, çocuklu kadinlar 120 basamakli merdiveni asarak karsiya geçmek zorunda kaliyor. Tekerlekli sandalyeye mahkûm olan 32 yasindaki engelli Ufuk Tükel de bunlardan sadece bir tanesi. Tedavisi için Torbali Devlet Hastanesi’ne gitmesi gereken Tükel, bozuk asansör yüzünden yetkililere ates püskürdü.

 

 

ÇOK TARTISILDI

Torbalililarin uzun yillardir yapilmasini bekledigi IZBAN hattinda neredeyse sona gelindi. 3 yildir bitirilmesi beklenen proje kapsaminda Torbali’nin girisinden çikisina kadar demir yolu, demir parmakliklarla kapatildi. Ilçeyi ikiye ayiran IZBAN, araç ve yaya geçislerini engelledi. Ilçeye biri Torbali Mahallesi’nde digeri de Hükümet Konagi yaninda olmak üzere 2 adet araç üst geçidi yapildi. Torbalililarin ucube olarak nitelendirdigi bu araç üst geçitleri uzun süre tartisma konusu oldu. IZBAN’in ilçeyi ikiye ayirmasindan sonra, Torbali Devlet Hastanesi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Halk Egitim Merkezi Müdürlügü, Ilçe Emniyet Müdürlügü, Gida, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü, Orman Isletme Sefligi, Askerlik Subesi gibi kurumlarin yani sira 3 lise, 3 ilk okul ve bir anaokulu da Torbali’nin bati yakasinda kaldi.

 

 

ÇILE ÇEKIYORUZ

Ilçeyi ikiye ayiran bu hat, özellikle vatandaslarin karsidan karsiya geçmesine engel oluyordu. Izmir Büyüksehir Belediyesi, Kaymakamlik binasinin hemen yani basina, yayalarin karsidan karsiya kolaylikla geçmesi için yüzbinlerce lira harcayarak bir yaya üst geçidi insa etti. Fakat yaya üst geçidindeki asansörü kullanmayi isteyen vatandaslar büyük bir çile çekiyor. Asansörün bozuk olmasi nedeniyle, engelliler, yaslilar, hamile bayanlar ve çocuklu hanimlar büyük sikinti yasiyor. Engelliler karsidan karsiya geçemezken, çocuk arabasi, pazar arabasi olanlar ise arabalarini kucaklayip 120 basamaklik merdiveni tirmaniyor. Kuruldugu günden bu yana istikrarli hizmet veremeyen asansörlerin içinin bakimsiz olmasi da tepki topluyor. Yaya üst geçidi sorunu yasayanlardan bir tanesi de Atalan Mahallesi’nde ikamet eden engelli 32 yasindaki Ufuk Tükel. Tükel hastaneye gitmek için yaya üst geçidini kullanmak zorunda. Asansör çalismadigi için karsiya geçmekte bir hayli güçlük çekiyor. Tükel: “Engelli halimle yaklasik 25 kilometre uzakliktaki Atalan Mahallesi’nden ilçe merkezine kadar geliyorum. Ancak hastaneye 200 metre kala çektigim zorlugu çekmiyorum” dedi.