Torbali'ya lise kampüsü

 'Lise kampüsü' projesine Torbali AK Parti Ilçe Baskani Adnan Yasar Görmez’den destek geldi. Baskan Görmez bu sistemle ilgili Torbali'da da girisimde bulunacaklarini söyledi. 2009 yilinda ortaya atilan 'lise kampüsü' projesine Torbali AKP Ilçe Baskani Adnan Yasar Görmez’den destek geldi. Görmez: 'Proje pilot illerde basariya ulasti. Özellikle sanayi bölgelerinde lise kampüslerinin bulunmasi önem tasiyor. Ulkenin sayili [&hellip]

Torbali'ya lise kampüsü

 “Lise kampüsü” projesine Torbali AK Parti Ilçe Baskani Adnan Yasar Görmez’den destek geldi. Baskan Görmez bu sistemle ilgili Torbali’da da girisimde bulunacaklarini söyledi.

2009 yilinda ortaya atilan “lise kampüsü” projesine Torbali AKP Ilçe Baskani Adnan Yasar Görmez’den destek geldi. Görmez: “Proje pilot illerde basariya ulasti. Özellikle sanayi bölgelerinde lise kampüslerinin bulunmasi önem tasiyor. Ulkenin sayili sanayi bölgelerinden biri olan Torbali’da da bu projeyi hayata geçirmek için çalismalara basladik” dedi. Milli Egitim Bakanligi projeyi 2009 yilinda baslatmis; Bursa pilot il olmustu. Ilk lise kampüsü ise hayirsever is adami Salih Isgören’in Izmir Alsancak’ta yaptigi okul oldu.

OKULLARIN MASRAFLARI AZALACAK

LISE kampüsü projesi kapsamina, bulunduklari illerin sanayi gelisimine uygun okullar aliniyor. Bu projeyle sanayi bölgelerindeki kalifiye eleman eksikliginin giderilerek; istihdamin artmasi hedefleniyor. Ayrica liselerin ayni arazi içerisinde olmasinin, okullarin masraflarinin azaltilmasi amaçlaniyor. Bosalan ortaögretim binalarina da ilkögretim okullari açilmasi, böylece ögrencilerin yürüyerek okullarina gidebilmesi hedefleniyor.

ÇALISMALARA BASLADIK

PILOT il olan Bursa’nin ardindan Istanbul, Ankara, Izmir, Gaziantep, Kahramanmaras, Adana ve Kayseri’de de proje uygulanmaya baslandi. AKP Ilçe Baskani Adnan Yasar Görmez, lise kampüsü projesinin Torbali’ya çok faydali olacagini düsünüyor. Ilçedeki pek çok lisenin halihazirda yetersiz olduguna deginen Görmez: “Yapilacak lise kampüsü ile hem ortaögretim kurumlari daha islevsel hale gelecek; hem de okullarimizin masraflari düsecek. Ortaögretimlerin bosalttigi binalara ilkögretim okullarinin açilmasiyla birlikte; ilkögretim okullarindaki sikintilar da çözüme kavusmus olacak. Biz de ilçemize bir lise kampüsü yapilmasi için çalismalara baslamis bulunmaktayiz” dedi.