Traktörler Cantrak'tan

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de 10 ilçenin Ziraat Odası'na 175 araçlık tarım makinesi desteği verecek. Desteğin traktörleri Torbalı'dan temin edildi. İhaleyi kazanan Cantrak 11 traktörü önümüzdeki günlerde teslim edecek

Traktörler Cantrak'tan

YERELDE kalkınma hedefiyle Türkiye’ye örnek uygulamaları hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, üretici desteklerine bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi İzmir genelindeki 18 ziraat odasına tarımsal makine desteği veriyor. Ziraat odaları ile ortak tarım makineleri parkı oluşturulması için hazırlanan protokol geçtiğimiz aylarda imzalanmıştı. İmzalanan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi ziraat odalarına çiftçinin kullanması için traktör, mibzer, gübre dağıtım römorku, zeytin sıkma makinesi başta olmak üzere çeşitli zirai alet hibe edecek. Bunun için aralarında Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin’in de bulunduğu 4 kişilik komisyon ziraat odalarının ihtiyaçlarını tespit edip, bölgedeki zirai alet satışı yapan firmalardan fiyat teklifleri aldı. Her ziraat odası müstakil olarak ihaleye çıktı.

TARIMSAL ALETLERİ ÇİFTÇİNİN HİZMETİNE SUNULACAK

Yapılan ihale sonrası Bayındır, Beydağ, Karaburun, Kemalpaşa, Kiraz, Menderes, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla için alınması kararlaştırılan 11 traktörün ihalesini New Holland firmasının bölge bayisi Cantrak firması kazandı. İhaleyi kazanan Cantrak firması bölgelerin ihtiyaçlarına göre belirlenen standartlardaki traktörleri hazırlayan firma teslimatı ise önümüzdeki günlerde yapacak. Büyükşehir Belediyesi ise hibe edeceği traktör ve zirai aletlerin teslim törenini 23 Ağustos tarihinde İnciraltı’nda yapacağı törende ziraat odalarına verecek. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ziraat Odaları Başkanları da katılacak. Ziraat Odalarına hibe edilen zirai aletler maddi imkanı elvermediği için kırsalda iş yapmakta zorlanan çiftçinin hizmetine sunulacak.

BU PROJE ÖRNEK OLMALI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal alana destek vermek için başlattığı bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirten Cantrak firmasının sahibi Sehlan Pervane “Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu ortak tarım makineleri parkı oluşturma projesi çiftçiye hizmet verme yöntemlerinden birisi. Ziraat odalarının ihtiyacı olan tarımsal aletler belirlenip, kaynak aktarılarak destek veriliyor. Bence bu tüm Türkiye’ye örnek olacak proje. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ihtiyaçların belirlenmesini de ziraat odası başkanlarına bıraktı. Her ilçenin öncelikli ihtiyaçları belirlenerek eşit hizmet prensibine göre dağıtım yapıldı. Bizde New Holland firmasının bölge bayisi olarak verdiğimiz en düşük teklif ile katıldığımız ihaleyi kazandık. 11 traktörü hazırladık en kısa süre içinde büyükşehir yetkililerine teslim edeceğiz” dedi.
Serkan GÜNBAY