Trendyol kuryeleri kontak kapattı

Trendyol'da çalışan kuryeler yurdun birçok yerinde anlaştıkları ücretlere şirket tarafından sadece yüzde 11'lik zam dayatılmasına karşı iş bıraktı

Trendyol kuryeleri kontak kapattı

Trendyol’da çalışan kuryeler yurdun birçok yerinde anlaştıkları ücretlere şirket tarafından sadece yüzde 11’lik zam dayatılmasına karşı iş bıraktı. İşçiler “Hava muhalefeti değil direniş nedeniyle kapalıyız” dedi. İzmir’den Diyarbakır’a,  İstanbul’dan Van’a kadar Trendyol şubelerinde çalışan binlerce kurye dün yüzde 11’lik zam dayatmasına karşı iş bıraktı

“AYLIK KAZANÇ 4 BİN LİRANIN ALTINA DÜŞÜYOR”

Trendyol kuryeleri, yapılan zammı çok düşük bulduklarını belirterek şunları söyledi: “Zaten kazancımız çok düşük. Vergileri biz ödüyoruz. Vergileri düşünce maaşımız yani aylık kazancımız 4 bin liranın altına düşüyor. Asgari ücret bile alamıyoruz. Aracın aylık yakıt masrafı 1700 lira ila 2 bin lira arasında değişiyor. Paket sayısı ve dağıtım bölgesine göre değişiyor bu ve yakıta sürekli zam geliyor.”

“EYLEM BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Kar yağışı nedeniyle salı günü çalışmanın da iptal olduğunu belirten kurye, çarşamba günü bölge müdürünün gelerek kuryelerle görüşeceğini ve oradan çıkan sonuca göre gelişmeleri takip edeceklerini söyledi. Kurye, “Sürecin ne getireceğini bilemiyoruz. Bu süreçte ağız ve eylem birliği çok önemli. Hepimiz ekmeğimizdeyiz, işçinin işçiyi satmaması lazım. Çalışanların birlik olması lazım” dedi.

“ARAS KARGO ZAM BİLE VERMEDİ”

Aras Kargo’ya bağlı çalışan bir esnaf kurye de eylemleri değerlendirirken kendi durumlarının daha da kötü olduğunu vurguladı. Aras Kargo kuryesi, “Bu aralar bütün firmalarda sıkıntılı süreçler var. Yapılan zamlar hiçbir şeyi karşılamıyor. Aras zam vermedi bile, kazancımız düştü. Masraflarımızı çıktığımızda elimize asgari ücret kadar kalmıyor. Yani enflasyona oranla yapılan zamlar değil masraflar iki katı oldu. Taşeron kölelik yaptırıyorlar” dedi. Trendyol’un çeşitli şubelerinde çalışan kuryeler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda ise “Hava muhalefeti değil direniş nedeniyle kapalıyız” dedi.