TTO'dan, mesleki eğitim sorununa neşter

Torbalı Ticaret Odası, ilçenin önemli gündem maddelerinden birisi olan mesleki eğitim ve kalifiye eleman sorununa neşter vurmaya devam ediyor. TTO Başkanı Olgun, geçtiğimiz günlerde Pancar OSB yöneticileri ile bir araya gelerek konuya ilişkin geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

TTO'dan, mesleki eğitim sorununa neşter

Son yıllarda Torbalı’nın sanayi alanında beklenenin üzerindeki gelişiminin neden olduğu kalifiye eleman yetersizliği ilçe için son yıllarda önemli bir gündem maddesi haline geldi. İlçedeki gençlerin meslek liselerine yönelimi ile ilçenin sanayi alanındaki gelişimi arasındaki ters orantı, bu sorunun gün geçtikçe daha yakıcı bir hal almasına neden oluyor. Konuya ilişkin defalarca açıklamalarda bulunan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, son dönemlerde enerjisinin önemli bir kısmını bu sorunun aşılmasına yönelik çalışmalara harcıyor. Bu kapsamda Olgun, geçtiğimiz günlerde İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mahmut Ünlüsoy ve İPOSB yöneticileri ile geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

OLGUN, TORBALI İÇİN DÖRT KOLDAN ÇALIŞIYOR

İPOSB başkanı ve yöneticileri ile bir araya gelen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun’un, Torbalı’nın mesleki eğitim çalışmaları için neler yapılabileceği ve gençlerin meslek liselerine yönelimini artırmak için nasıl bir yol izlenebileceğine ilişkin gerçekleştirdiği toplantıda bu yönde çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladığı öğrenildi. Olgun öte yandan akaryakıt fiyatları, döviz kuru ve ekonomi piyasalarındaki dalgalı durumun yol açtığı sıkıntıların önüne geçilmesi için karşılıklı istişareler yaptığı esnaf buluşmalarını sürdürürken bir yandan da ilçede farklı sanayi üretim kollarında faaliyet gösteren sektör temsilcilerini kaynaştırma ve yeni sanayi üretim alanları açılmasına dönük çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Olgun, “Birçok farklı sektörün faaliyet gösterdiği ilçemizde, değerli üyelerimizle bir araya gelerek Kaynaştırma Toplantıları gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Toplantılarımızda; çalışmalarımız, takip ettiğimiz projeler ve ekonomik gelişmeler hakkında üyelerimizi bilgilendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.