Tukas sezona törenle basladi

Salça sektörünün en büyük oyuncularindan biri olan Tukas, Torbali’da 2011 yili üretim sezonuna törenle giris yapti. Sezonun ilk salçalik domatesini getiren çiftçiye altin ve plaket takdim edildi. YARIM asirlik lezzet yolculugunda tüketicilere kaliteli, lezzetli ve güvenli gida ürünleri sunan Tukas, 2011 yili salça üretim sezonuna törenle basladi. Torbali Fabrikasi’nda düzenlenen sezon açilis törenine domates üreticisi [&hellip]

Tukas sezona törenle basladi

Salça sektörünün en büyük oyuncularindan biri olan Tukas, Torbali’da 2011 yili üretim sezonuna törenle giris yapti. Sezonun ilk salçalik domatesini getiren çiftçiye altin ve plaket takdim edildi.

YARIM asirlik lezzet yolculugunda tüketicilere kaliteli, lezzetli ve güvenli gida ürünleri sunan Tukas, 2011 yili salça üretim sezonuna törenle basladi. Torbali Fabrikasi’nda düzenlenen sezon açilis törenine domates üreticisi çiftçiler ve çalisanlar katildi. Törende salça üretiminde kullanilmak üzere tarlasindan ilk salçalik domatesleri getiren çiftçiye Tukas Genel Müdürü Ahmet Sükrü Yilmaz tarafindan altin ve plaket takdim edildi.
Törende yaptigi konusmada; Tukas’in tarima dayali gida sektöründeki gücünü “kontrollü tarim sistemi”nden ve bu sistem kapsaminda “is ortagi” olarak çalistigi çiftçilerinden aldigini belirten Tukas Genel Müdürü Ahmet Sükrü Yilmaz ; “Yarim yüzyildir ‘güvenli gida, tarladan baslar’ bilinciyle çiktigimiz lezzet yolculugunda; tarimsal hammaddeleri özenle tedarik ediyor, tarlalardan topladigimiz taze sebze ve meyveleri aninda isliyor ve ‘Tukas’ markasiyla tüketicilerimize lezzet ve güvenle sunuyoruz.” dedi.

EKONOMIYE KATKI

ÇIFTÇILER ile yakin isbirligi kurulmasini ve onlara teknik destek verilmesini saglayan “kontrollü tarim sistemi” sayesinde üretimin her asamasinda kalitesi takip edilebilen tarimsal hammaddelerin, ISO 22.000 kalite yönetim sistemi ile  islendigini ve “Tukas” markali “her mevsim taze” ürünler olarak  sofralara sunuldugunu söyleyen Yilmaz; “Tukas’in ziraat mühendisleri; çiftçilerin tarlasini sürekli  ziyaret ederek, teknik destek saglamak suretiyle ekim ve dikimden hasatin sonuna kadar verimliligin artirilmasi ve maliyetlerin düsürülmesi konusunda çiftçilere yardimci olmaktadir. Tukas, kontrollü tarim kapsaminda Ege ve Marmara bölgelerindeki çiftçilerin ürününü satin alarak, ülkemizin tarim ekonomisine katki saglamaktadir.” seklinde konustu.

HASTALIGA KARSI KONTROLLU TARIM

2010 yilindaki rekolte kaybinin, hem salça üreticilerini hem de bu ürünleri yetistiren çiftçileri olumsuz yönde etkiledigini söyleyen Yilmaz, “2011 yili üretim sezonunda rekolte kaybini minimum düzeye indirmek amaciyla ‘kontrollü tarim’ faaliyetleri kapsaminda çalistigimiz çiftçilerimizi düzenledigimiz egitim programlari ile teknik bilgi ve uygulama alanlarinda desteklemeye devam ediyoruz. Tarlada domates verim ve kalitesini yükseltmeye yönelik çalismalarimiz, yilin basindan bu yana araliksiz devam etmektedir.” diye konustu.